Ще говорим за структури и министерски състав, когато се убедим,

...
Ще говорим за структури и министерски състав, когато се убедим,
Коментари Харесай

Промяната постави условия на БСП. Ето какво искат

Ще приказваме за структури и министерски състав, когато се убедим, че има болшинство. Колегите желаеха мандатът да бъде държан задоволително дълго, с цел да бъде признат Закона за КПКОНПИ и Бойко Рашков да стане негов ръководител. Трябва да се удостовери управническата стратегия. Първата задача и цел са реализирани. Това съобщи вицепремиерът и стопански министър в оставка по време на ексклузивен брифинг на Българска социалистическа партия в Народното събрание, минути след срещата с Политическа партия. 

" Днес ще потърсим Има Такъв Народ за среща и може би ще ги поканим за на следващия ден ", добави тя. 

Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия не е поставяла условия за дипломатическите връзки с Русия, само че ще се постарае да ги възвърне. 

" България ще търси диалози с всички вероятни снабдители на газ, което не изключва " Газпром ". Това е признато и написано. Що се отнася до Бойко Рашков - обществото би трябвало да даде оценка за неговата работа ", добави тя. 

" Обърнахме се към Политическа партия да поемат ангажимент за министър председател, само че това ще се случи едвам откакто имаме болшинство. Трябва да имаме 121 гласа за политики и да се подсигурява опция да влезе Планът за възобновяване, поддръжка за бизнеса, поръчител за обществената политика. Всичко това за нас е извънредно значимо и когато се убедим, че имаме 121 депутата да го одобряват, ще съставим държавно управление ", съобщи още вицепремиерът в оставка.  

" Конституцията не е задоволително ясна за третия мандат. Всичко зависи от диалозите, които ще водим. Ако реализираме бързо единодушие по програмата, ще стигнем до втори стадий. Разговаряхме с Политическа партия да оставим програмата отворена за оферти на Има Такъв Народ. Тъй като те не участваха в първия кръг, ще им дадем опция да добавят нещо, само че да стъпим на това, което към този момент имаме ", сподели още тя. 

" Търсим болшинство, което да е твърдо против настоящия модел на ръководство. То би трябвало да одобри правосъдна промяна. Ако поддържат - поддържат. Ако не, няма да имаме болшинство и отиваме на избори. Искаме да поставим старания за работещ кабинет и парламент, да се одобряват законите, да се посрещне тежката зима. Да речем, че с рецесията на газа се наложи да създадем таван на цените. Това няма да стане без работещ парламент ", приключи Нинова. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР