Ще черпим опит от Италия в преразглеждането на Европейския план

...
Ще черпим опит от Италия в преразглеждането на Европейския план
Коментари Харесай

Ще черпим опит от Италия в преразглеждането на Европейския план за възстановяване

Ще черпим опит от Италия в преразглеждането на Европейския проект за възобновяване и резистентност. Това стана ясно от думите на българския държавен глава Румен Радев по време на визитата му в Италия.

Италия е в челните места по вложения у нас, преди Коронавирус рецесията равнището на стокообмена е достигнало близо 5 милиарда евро.

България е подготвена да даде доста количество ваксини на Северна Македония, разгласи в Рим президентът Румен Радев след срещата си с италианския президент Серджо Матарела.
Снимка: EPA
Позицията ни за Северна Македония също е била разисквана. Европейската вероятност за Западните Балкани също е била измежду тематиките, разисквани от президентите на Италия и България.

Туризъм, стопанска система и просвета, и опазването на културно-историческото ни завещание са тематиките, към които се концентрират диалозите на президента Радев при срещата си с сътрудника си Матарела.

Италия поддържа позицията ни за европейската вероятност за Западните Балкани. Ще оказваме помощ на Северна Македония с ваксини и училищен лагери за нейни младежи.

" Ако ние успеем това да го реализираме, това ще и най значимата крачка за превъзмогване на десетилетната агитация ", съобщи Румен Радев.
Снимка: EPA

България ще разчита на италианска помощ в запазване на културно историческото завещание от римско време, стана ясно след срещата на двамата президенти.

" Години наред водих война за закона за културното завещание, ще направя всичко да имаме настоящ закон. Италия ще помогне за опазването на нашето културно завещание, помощта ще е многостранна с институти и адвокати. Аз съм благополучен и удовлетворен ", сподели проф. Велислав Минеков, длъжностен министър на културата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР