Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери

...
Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери
Коментари Харесай

Ангелкова предупреди концесионерите: Ще късаме договори

Ще бъдем безкомпромисни, в случай че се откри, че наематели и концесионери на плажове не съблюдават прецизно условието за 50% свободна зона. При подозрение ще се вършат геодезически заснемания на място и при нарушавания договорите може да бъдат прекратени”. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с представители на туристическия отрасъл в Обзор, оповестява "Дарик нюз ".

Заради систематични нарушавания, 30 контракта със стопани на плажове са прекъснати през последните 2 години. Само през 2018 година от неустойки са събрани 480 000 лева, акцентира Ангелкова. И прикани при подозрения за нередности на плажа да се пращат сигнали на основания от ведомството електронен адрес.

При оценката на претендентите за концесионер съществено значение оказва цената, на която ще се оферират чадъри и шезлонги на плажа. Целта е да се реализира оптимално ниска цена за плажните уреди, само че тя не може да се дефинира административно, а посредством пазарни механизми и в конкуренция.

Мобилните екипи за инспекция на морските плажове са на терен още от януари, от 1 юни инспекциите ще са на всички места. Ще има и изнесени приемни по Черноморието на Министерството на туризма, които да спомогнат за сполучливото протичане на сезона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР