Ще бъде студено и ветровито. Облачността ще е променлива и

...
Ще бъде студено и ветровито. Облачността ще е променлива и
Коментари Харесай

Синоптиците ни изненадаха. Затоплянето ще е кратко, пак иде студ

Ще бъде студено и прохладно. Облачността ще е променлива и на обособени места, основно в Източна България, ще превали едва - дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София - към 6°.

Над планините ще има променлива облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 8°.
-->
Над Черноморието облачността ще бъде по-често забележителна и ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимални температури сред 6° и 9°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Вероятността за превалявания понижава, ще има и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността. Дневните температури ще се покачат с 4-5 градуса. В петък вятърът краткотрайно ще се усили до сдържан, стоплянето ще продължи. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. През нощта против събота облачността ще намалее и в събота сутринта над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Ще бъде топло, с оптимални температури към 20°. След обяд облачността още веднъж ще се усили и по здрач и през нощта против неделя, с прекосяването на леден атмосферен фронт, от запад на изток на доста места ще превали дъжд, допустимо е и да прегърми. В неделя преваляванията ще спрат, облачността ще се раздира и ще понижава, вятърът ще отслабне. В началото на новата седмица, от изток-североизток, с сдържан и мощен вятър ще нахлува леден въздух. Ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността да са обилни по количество. Температурите ще са с противоположен дневен ход и със захлаждането, към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг. Във вторник ще бъде студено и ветровито; към момента ще превалява, ще има и дъжд и сняг, само че преваляванията ще отслабнат и ще са на по-малко места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР