Ще бъде ли обявена нулева година за учебните заведения, след

...
Ще бъде ли обявена нулева година за учебните заведения, след
Коментари Харесай

Образователният министър Красимир Вълчев пред Пик: Нулева година няма да има! Изпитите ще бъдат отложени

Ще бъде ли оповестена нулева година за образователните заведения, откакто стана ясно, че изключителното състояние ще бъде удължено до 13 май, какво ще се случи с изпитите и кандидатстването на възпитаници и студенти? Тези горещи въпроси зададе ПИК на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. 

С него беседва Гергана Ингилизова

- Министър Вълчев, търсим ви по отношение на новината от през днешния ден, че държавното управление желае Народното събрание да гласоподава удължение на изключителното състояние до 13 май. Как ще се отрази това на образованието?

- Ще се наложи промяна на датите на изпитите и те ще бъдат отсрочени във времето. Допълнително ще уточним по кое време ще бъде това, откакто съгласуваме с всички. В конферентна връзка съм с висшите учебни заведения и те към този момент имат подготовка за отсрочване на акциите.  Утре заран ще дадем специфичен брифинг, на който ще обявим всички детайлности.

- Обмисляте ли въпреки всичко оповестяване на нулева година?

- Не, не сме обсъждали този вид.

- Имаме сигнали за проблеми с отдалеченото образование в доста учебни заведения и в случай че освен това състояние децата не усвояват образователния материал, по какъв начин ще продължат напред?

- Напълно няма по какъв начин да се замести присъствената форма. Присъственият контакт с учителите е друг и не можем да чакаме, че всичко е съвършено. Ние стартирахме с онлайн образованието напълно ненадейно и е обикновено да няма цялостна подготовка в цялата страна.

То има проблеми и при присъственото образование. С не дребна част от децата има проблеми и с ходенето на учебно заведение. И даже да участват, това не значи, че усвояват дейно познания. Проблеми има и ще би трябвало да има компенсиране в края на годината. Това обаче е на малко места, тъй че отплата ще се постанова напълно лимитирано. На множеството места отдалеченото образование върви добре.

Цялото изявление вижте ТУК

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР