Ще бъде историческа грешка, ако днес Европейският съвет не покани

...
Ще бъде историческа грешка, ако днес Европейският съвет не покани
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Ще бъде историческа грешка, ако ЕС не покани Северна Македония


Ще бъде историческа неточност, в случай че през днешния ден Европейският съвет не предложения за договаряния за присъединение към Европейски Съюз Северна Македония и Албания. Това сподели в Брюксел министър председателят Бойко Борисов, който е белгийската столица за съвещание на Съвета на Европейски Съюз. Борисов добави България има доста искания особено към Северна Македония, само че не би си разрешила да ги спре да стартират договаряния.

"Това ще е тежък удар за народите, още повече че в идващите 15 години няма да има такива предложения ", добави Борисов. Той предизвести, че в случай че на двете страни не им се даде европейски вероятност, там въздействие могат да открият Русия, Турция, Китай или някоя друга международна мощ. "Природата не търпи празно. Някой ще се заинтересува от тях и това няма да е добре за България ", предсказан Борисов. До в този момент Франция разгласи, че е срещу влизането на Северна Македония, а Дания и Холандия не считат, че Албания е подготвена за участие.

„ Ние имаме доста ясно мнение, значимо за Балканите, по отношение на Северна Македония и Албания – да им бъде дадена вероятност за влизане в Европейски Съюз. Ако не стане, това ще бъде тежък удар за народите от тези страни. Северна Македония като население е колкото София, колкото дребен еворпейски град. Какъв риск е? Изведнъж демонстрираме темперамент против тях, не съм склонен “, сподели още Борисов.

Освен започването на процедурата за участие на двете балкански страни, водачите на страните на Европейски Съюз би трябвало да вземат решение и за договорката за Брекзит сред Европейски Съюз и Англия по която беше реализирано следващото съглашение през днешния ден.

„ Винаги сме оптимисти в Европейски Съюз. Но до момента в който не мине през английския парламент решението за Брекзит, не го разясня “, разяснява тематиката Борисов

Подготвени сме за „ Фолксфаген “

Предложили сме терените на „ Фолксваген “, Пловдив, София – с хеликоптер сме ги разкарвали. Ако ни желаят – са добре пристигнали. Ние сме готови, сподели още министър председателят.

България няма да стопира износа на оръжие за Турция

Коментирайки интервенцията на Турция в Сирия, която също би трябвало да бъде тематика за диалог на съвет Борисов съобщи, че в никакъв случай не е подкрепял военни дейности. "Винаги сме подкрепяли Турция, като има проблеми с миграцията, само че никаква взаимност с война не мога да имам ", уточни Борисов.

Попитан дали България ще спре износа на оръжие за Турция, какъвто апел пристигна от Европейски Съюз, министър председателят сподели, че става дума за покупко-продажби единствено за 3 млн. $. "Оръжие се изнася за места, където има спорове. Искате да спрете нашата военна индустрия ли? Като спрем за Турция, ще спрем и за други, коя война ви харесва, с цел да въоръжаваме и да продаваме? Не един и два бизнеса са убити по този метод ", реагира Борисов. После добави, че въпросът ще бъде разискван и като има решение, ще го заяви.



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР