Ще бъдат премахнати дезинфекционните системи на граничните пунктове от двете

...
Ще бъдат премахнати дезинфекционните системи на граничните пунктове от двете
Коментари Харесай

Махат златната локва на границата с Турция

Ще бъдат отстранени дезинфекционните системи на граничните пунктове от двете страни на турско-българската граница

Това заяви турският министър на превоза и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу, представен от Българска телеграфна агенция.

Взаимната договореност е била реализирана на среща с българския министър на превоза и известията Николай Събев.

“Проведохме доста ползотворни диалози с българския ми сътрудник Събев по време на моето посещаване в София предходната седмица по въпроси от съвместен интерес. Освен унищожаване на дезинфекционните системи, което ще обезпечи по-бързото прекосяване през общите гранични пунктове, се договорихме и за взаимно увеличение на квотите за товарните автомобилни транспорти “, уточни турският министър в документално известие.

В известието се показва, че на провелата се конференция на смесената турско-българска комисия за интернационалните транспорти са реализирани значими договорености. От 250 000 на 375 000 са били увеличени квотите за директните товарни транспорти, квотите за празни коли - от 17 500 на 25 000, а квотите за документи от трети страни са увеличени от 1100 на 2200. Посочва се, че е реализирано доста нарастване на квотите за турската страна, чийто главен поток от износа за Европа минава през България.

„ Българската страна ни осведоми, че се работи по въпроса за увеличение на потенциала на граничните пунктове, отваряне на нови платформи за хладилни транспортни средства на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево/Капъкуле, допускане на придвижване на товарни средства до 5 тона през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново, отваряне на нов граничен портал за туризъм и изследване на опциите за облекчение и нашарване на пътническите транспорти, които напоследък са се нараснали в пъти”, се показва в известието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР