Ще бъдат по-интензивни разговорите в следващите дни за финландския модел

...
Ще бъдат по-интензивни разговорите в следващите дни за финландския модел
Коментари Харесай

Борисов обсъжда руски ядрени реактори с финландския премиер

" Ще бъдат по-интензивни диалозите в идващите дни за финландския модел с потреблението на съветски реактори в нуклеарната енергетика . С сътрудника имаме проект по какъв начин оптимално да си оказваме помощ с експертиза в тази сфера ", разяснява министър председателят Бойко Борисов, който се срещна с финландския министър-председател Юха Сипила.

Двамата разговаряха в държавната резиденция " Кесаранта " в Хелзинки. Във фокуса на срещата са тематиките за европейската вероятност на страните от Западните Балкани, сигурността и граничния надзор, образованието, енергетиката и туризма .

" Най-силните университети и може би най-хубавата просветителна система е във Финландия . Лично министър председателят Юха Сипила пое ангажимент да създадем продан сред възпитаници и преподаватели ", сподели Борисов. Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас е била обсъждана за такова съдействие.

Борисов акцентира, че България и Финландия са моделът за запазване на външните граници на Европейски Съюз като политическа воля, мощна гранична полиция и съглашения с трети страни, които да работят.

Юха Сипила поздрави Борисов за триумфа на първото Българско председателство . Сипила дефинира като отличен избор целите на страната ни, до момента в който оглавяваше Съвета на Европейски Съюз. " Това е триумф на председателството. Поздравих моя безценен сътрудник премиера Борисов за воденето на Съвета на Европейски Съюз ", добави финландският министър председател.

Българският министър председател заяви, че е регистрирано и двойно нарастване на броя на финландските туристи у нас. " Надявам се в идващите няколко месеца Юха да посети България, заречен съм му да го заведа и в Пловдив - европейската столица на културата за 2019 година ", разяснява Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР