Ще бъдат обучени наши прокурори и следователиГлавният прокурор Сотир Цацаров

...
Ще бъдат обучени наши прокурори и следователиГлавният прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Израелски антитерористи споделят опита си

Ще бъдат подготвени наши прокурори и следователи

Главният прокурор Сотир Цацаров и Нейно Превъзходителство изключителният и пълномощен дипломат на Държавата Израел у нас Ирит Лилиан откриха семинар “Борба с тероризма ”.

Лекторите на семинара са чиновници от Външно министерство, Министерство на правораздаването, полицията и други структури по сигурността на Израел. Те ще споделят опита си по тематики като следствие на терористични актове, предварителна защита на терористични закани, противопоставяне на финансирането на тероризма и други

Ще бъдат подготвени прокурори от Върховна касационна, Специализираната и Апелативната профилирана прокуратури, както и следователи, чиновници на ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Това е вторият семинар по въпросите на антитероризма, проведен от Прокуратурата на Република България и Посолството на Държавата Израел.

На 18 юли 2012 година терористи взривиха бомба на летище „ Сарафово ” край Бургас. Загинаха петима жители на Израел, български водач и един от атентаторите. Терористите бяха разкрити и оповестени за търсене, прокуратурата завърши следствието против тях и делото към този момент се гледа в спецсъда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР