Ще анализират и резултатите от изборите за ЕПВсички 28 лидери

...
Ще анализират и резултатите от изборите за ЕПВсички 28 лидери
Коментари Харесай

Извънредна среща на върха на ЕС на 28 май

Ще проучват и резултатите от изборите за Екологичен потенциал

Всички 28 водачи на страните от Европейския съюз ще се срещнат на 28 май, с цел да дадат старт на процеса по желание на нов ръководител на Европейската комисия и другите висши постове, съобщи Агенция Франс Прес. Датата е два дни след края на изборите за Европейски парламент.  

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск сподели през днешния ден след среща във формат ЕС-27 в Сибиу, Румъния, че желае водачите да предлагат правоприемник на Жан-Клод Юнкер на поста началник на Европейска комисия преди края на юни. 

От своя страна президентът на Франция Еманюел Макрон прикани да бъде избегната обстановка, в която в името единствено на компромиса за ръководител на Европейската комисия бъде определен най-лошият претендент. Макрон сподели още, че не се усеща длъжен да се преценява с издигнатите от политическите партии водещи претенденти.

Освен Юнкер в края на октомври си потегля и шефът на Европейската централна банка Марио Драги. Месец по-късно поста си ще напусне и самият Доналд Туск.

Той съобщи, че на срещата този месец би трябвало да бъдат избистрени процедурите за избор на претендентите и всички свободни длъжности да бъдат запълнени на идната постоянна среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел през юни.

На изключителната среща на 28 май европейските водачи ще проучват и резултатите от изборите за Екологичен потенциал.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР