Щатският долар продължава да се понижава умерено по отношение на

...
Щатският долар продължава да се понижава умерено по отношение на
Коментари Харесай

Доларът продължава да поевтинява към еврото и паунда

Щатският $ продължава да се намалява умерено във връзка с еврото, британската лира и йената в четвъртък сутринта през днешния ден след внезапен спад ден по-рано. Поевтиняването на американската валута бе породено от упованията за неотдавнашен завършек на повишението на лихвения % от Федералния запас.

Индексът ICE, показващ представянето на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), се увеличи с по-малко от 0,1% по време на днешната утринна сесия.

Ден преди този момент доларовият показател падна с 0,6% и се приближи до двумесечно дъно, откакто публични данни показаха закъснение на инфлацията в Съединени американски щати през март до 5%, което е дъно от съвсем две години, от 6% месец по-рано.

Освен това протоколът от последното съвещание на Фед сподели, че управлението на централната банка е загрижено за проблемите на банковия бранш и признава началото на умерена криза в стопанската система на Съединени американски щати по-късно тази година.

Тези два фактора подхраниха упованията, че покачването с 25 базисни пункта на главния лихвен % на срещата през май може да бъде последното в този цикъл на стягане на паричната политика.

Към 10:30 часа българско време общата валута нарастна по отношение на $ с 0,09% - до 1,0998 $ за едно евро против 1,0992 $ за евро при затварянето на сесията в сряда.

Британската лира стерлинг завоюва 0,17% и се търгува на пазара за $1,2501 по отношение на $1,2485 за един паунд в края на вчерашния борсов ден.

По отношение на японската валута американските пари поевтиняха с 0,05% и се разменят при курс 133,06 йени за един $ против 133,13 йени за $ предходния ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР