Щастливи сме, че успяхме да върнем блясъка на тази невероятна

...
Щастливи сме, че успяхме да върнем блясъка на тази невероятна
Коментари Харесай

Отново може да се къпем в емблематична баня

„ Щастливи сме, че успяхме да върнем блясъка на тази невероятна постройка и да я отворим още веднъж за гости. За нас това да съхраним и да възстановим тази културна полезност и да намерим метод в тези труди спешни времена да я отворим за гости, и тя да върне духа на курортния град беше идея ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при отварянето за гости на Минералната баня в Банкя след нейната реституция.

Сградата беше затворена през 2000 година, а реновацията ѝ завърши напролет на 2020-та, само че досега не можеше да се откри концесионер, който да я стопанисва. Реставрацията върна достоверния тип на забележителната постройка в парка на Банкя, както във връзка с интериора, по този начин и на екстериора, разкриващи нейната културна и историческа стойност. Минералната вода ще се употребява и за отопление на постройката.

От през днешния ден - 30 септември, термалната зона с достоверния басейн и уелнес зоната ще бъдат отворени за гости. Минералната баня ще се стопанисва от общинското сдружение „ Софийски парцели “ до осъществяване на избор на концесионер.












Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР