Щастливи сме, че можем да ви помогнем. Ето няколко начина

...
Щастливи сме, че можем да ви помогнем. Ето няколко начина
Коментари Харесай

Как Да Разпознаем Безпогрешно Фалшивия Мед От Истинския: Пълно Ръководство Стъпка По Стъпка!

Щастливи сме, че можем да ви помогнем. Ето няколко метода да разпознаете подправения мед. Изберете този, който най ви харесва!

Как да разграничим естествения мед от подправения

Истинският мед с изключение на сладкия усет би трябвало да бъде леко горчив и да предизвиква леко парене в гърлото. Когато купувате мед на пазара, не забравяйте да го опитате.
Не забравяйте да помиришете меда. Той би трябвало да има гальовен пъстър мирис. При подправения аромат постоянно липсва или, в противен случай, той е прекомерно ослепителен и настойчив.
Цвят – това не е последното нещо, на което би трябвало да се обърне внимание. Неестествено светлият мед се създава, когато пчелите са хранени със захарен сироп или меласа. Този артикул няма да донесе изгода на тялото ви.

Как да разпознаем изкуствения мед вкъщи

Ако медът е натурален и узрял, в случай че го загребете с лъжица и я завъртите, той ще се стича на лентички. А в случай че капе от лъжицата, то не си заслужава да го купувате.
Разтворете една супена лъжица мед в чаша вода. Водата ще помътнее, само че без да се образува наслойка. Ако има примеси, се образува наслойка.
За да определите дали в меда има брашно или нишесте, прибавете към меда, разводнен с вода, капка йод. Ако разтворът стане наследник, то тези добавки са налични.
Можете да добавите и малко оцет. Ако медът закипи и засъска, тогава в него има брашно.
Сложете капка мед на върха на кибритена съчка и я запалете. Ако медът пламне, това значи, че е натурален.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР