“Щастлива съм да участвам в това състезание, защото вече десет

...
“Щастлива съм да участвам в това състезание, защото вече десет
Коментари Харесай

Екатерина Захариева и дипломати - приятели на България отправиха послание за диалог и толерантност

“Щастлива съм да вземам участие в това съревнование, тъй като към този момент 10 години то е образец по какъв начин може да се прави дипломация със спорт и по какъв начин без значение от етнос, вяра или страна всички дружно можем да вършим света по-добро място. Важно е посланието, което отправихме през днешния ден с дипломатическия корпус – страните би трябвало да вземат решение проблемите си с позитивизъм и разговор, а не посредством оръжие и принуждение “. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на 10-тото Състезание по ски за Купата на министъра на външните работи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Екатерина Захариева връчи огромната купа на Мартин Михел от посолството на Швейцария, който завоюва надпреварата в Банско. Министър Захариева бе и един от 28-те участници, които демонстрираха своите умения в дисциплината великански слалом.

Надпреварата под егидата на министъра на външните работи и съорганизирана от посланиците на Австрия Андреа Вике и на Румъния Йон Гъля бе разграничена в следните категории: дипломати-мъже, дипломати-жени, деца и другари. На оспорваната конкуренция под слънчевите лъчи на Шилигарника бяха и посланиците на Италия - Стефано Балди, на Словакия - Мануел Корчек, на Черна гора - Снежана Радович, както и представители на Европейската комисия и УНИЦЕФ.



Уменията си да преминат трасето с престой на стрелкови рубеж демонстрираха и въодушевените участници във „ Весел биатлон “. В него те демонстрираха точността си, като със снежни топки улучваха оптимален брой цели. Победители в оспорваната дисциплинираност станаха немските дипломати Щефан Жолеске и Милица Тилиц.

В слаломната категория за дами най- положително време даде Антонела Ренци от посолството на Италия и в двата манша. На почетните второ и трето място се класираха Нина Златева от представителството на Европейската комисия и министър Екатерина Захариева.

При мъжете до 50 години след Мартин Михел се подредиха Алексей Андреев от министерството на труда и обществената политика и Ангел Захариев, брачният партньор на Екатерина Захариева.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР