Щастлива развръзка. В ход е евакуация на част от екипажа

...
Щастлива развръзка. В ход е евакуация на част от екипажа
Коментари Харесай

Щастлива развръзка. Евакуират моряците ни

Щастлива развръзка. В ход е евакуация на част от екипажа на кораба „ Царевна “. Това заяви министър председателят Кирил Петков.

Един украински жител, ученик на Висшето военноморско учебно заведение във Варна и 14 българи към този момент се намират отвън пристанището на Мариупол.

" Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България. Това е доста добра вест, желая да поздравя всички, които участваха в координацията и организацията това да се случи ", сподели още министър председателят. Според него, " сериозните метри, които би трябвало да изминат, към този момент са изминати ".

В сигурност са, увери Петков. 

" Останалата част от екипажа - трима българи и двама украинци, в това число капитанът, са останали на кораба по лично предпочитание ", изясни министър-председателят. Той излезе от съвещанието на кабинета, с цел да заяви новината на медиите. След това още веднъж се върна.

Корабният управител на компанията оператор на кораба " Царевна " Даниел Стефанов удостовери, че 14 българи и един украинец са изведени от кораба по суша, а капитанът и още двама българи, както и двама украинци, са останали на борда.

Украинецът, който е изведен от " Царевна " е кадет от Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров " във Варна, уточни за БНР Стефанов.

 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР