Щастлива развръзка - иранецът Мехран Давари, който през последните 13

...
Щастлива развръзка - иранецът Мехран Давари, който през последните 13
Коментари Харесай

Щастлива развръзка: Иранец, осъден на смърт в родината си, намери закрила у нас

Щастлива развръзка - иранецът Мехран Давари, който през последните 13 години живее в България, няма да бъде върнат в родината си, където го чака гибел. Вчера той беше пуснат и от бежанския център в Бусманци, откакто се събраха над 6000 подписа в негова поддръжка.
Прочетете още
Избира си името Стефан, когато приема християнството и от през вчерашния ден е регистриран като лице, търсещо протекция. И първите му думи са на признателност.

Мехран Давари - Стефан, иранец: " Ако не беше тази поддръжка от 6000 души, трябваше да съм по-дълго време в Бусманци. В Иран съм 100% сигурен, че ме чака гибелта. "

Бяга от Иран, тъй като взе участие в митинги против избора на президент преди 14 години. От две години е баскитарист на софийска рокгрупа, където го кани Красимир Петров - в този момент той е негов финансов поръчител пред управляващите.

Днес беше първото съвещание на Административния съд в София против задържането на иранеца в Бусманци.

Красимир Петров, музикант: " С ръка на сърцето мога да го финансирам до края на моите дни, тъй като виждате какъв човек съставлява. "

Тодор Илиев, юрист: " От 13 години е трайно открит тук, от 8 години населява един и същи адрес. "

Иска да учи в НАТФИЗ постановка, каквато е приключил в Иран. А всички български другари поздравява с обичаната си ария, написа Българска национална телевизия. 

 

Снимка: БНТ
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР