Щастлив и облекчен съм, че изпълнихме задачата. Беше много труден

...
Щастлив и облекчен съм, че изпълнихме задачата. Беше много труден
Коментари Харесай

Груев: Празнувахме в автобуса, не обърнахме внимание на камъните и бутилките

Щастлив и омекотен съм, че изпълнихме задачата. Беше доста сложен сезон. За нас значимото е, че приключи по този метод. Това показа пред " 24 часа " Илия Груев, откакто Вердер съумя да избави по трагичен метод мястото си в Бундеслигата.

Тимът от Бремен, в който българинът е помощник-треньор, а в състава е неговият наследник и адаш, приключи 2:2 при гостуването си на втородивизионния " Хайденхайм " в реванша от баражите, определящи последния участник в немския футболен хайлайф за идващия сезон.

Първата среща бе завършила 0:0 и по този начин попаденията на непознат терен донесоха на Вердер спасението. Всъщност гостите поведоха още в 3-ата мин след автогол и по-късно изпуснаха няколко положения. В унисон с целия сезон на бременци обаче в края се стигна до драма.

" Хайденхайм " изравни в 85-ата мин и се нуждаеше от 1 гол, с цел да се изкачи за първи път в Бундеслигата. Вместо това обаче Вердер вкара в 94-ата мин, а от дузпа домакините стигнаха до 2:2.

Така макар че не загуби от елитния отбор, Хайденхай " остана във Втора бундеслига.

Това и насладата на бременци задействаха яростта на някои хулигани. Около стадиона на Хайденхайм, на който поради ковид нямаше аудитория, се бяха събрали към 150 почитатели на домакините. Част от тях започнаха да обстрелват с камъни и бутилки потеглящия рейс на Вердер.

" За страдание, постоянно се намират хора, които да вършат тези неща. И това на фона на извънредно колегиалното отношение след мача сред двата тима и щабовете. Поздравихме се. Нормално е ние да се радваме, а за тях обстановката да е доста тежка. После и множеството техни почитатели си поздравяваха играчите, само че очевидно се откриха и такива, които да мятат камъни и бутилки.

В интерес на истината в рейса звучеше музика и беше толкоз шумно, че не обърнахме огромно внимание на това. Празнувахме с цялостна мощ ", описа Груев за обстановката.

От полицията в Хайденхайм оповестиха, че камък е счупил стъкло на возилото.

Всъщност в близо 50-хилядния град се стигна до куриоз. На фона на извънредно прецизното съблюдаване на особено направения от Германската футболна лига поради ковид хигиеничен кодекс в 60-ата мин на една от трибуните се появиха към 50 фенове.

Оказа се, че това са най-вече съпруги, приятелки и деца на играчите на " Хайденхайм ". След малко комплициране стюардите ги изгониха. За клуба ще има наказване.

В Бремен също се стигна до случай. Празнуващи оставането в Бундеслигата почитатели се спречкаха с полицията. Тя се намеси поради шума и запалените пиротехнически средства. Случаен минувач е ударен от бутилка в главата.

За Вердер идващият сезон ще е 57-и в Бундеслигата. Бременци са рекордьори. С една по-малко акции има първенецът Байерн.

Желанието на управлението на бременци е да задържи треньора Флориан Кофелт, което значи, че при подобен сюжет и Груев-старши ще продължи работа в динозавъра на Бундеслигата. Синът му пък ще чака своя дебют в нея през идващия сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР