Щастлив брак – за това си мечтае всяка двойка, която

...
Щастлив брак – за това си мечтае всяка двойка, която
Коментари Харесай

Два ключови фактора за щастлив и успешен брак

Щастлив брак – за това си мечтае всяка двойка, която е взела решението да застане пред олтара. Надали някой встъпва в брак с упованието за трагичен живот. Всеки желае да получи най-хубавото за себе си, да живее в естетика и да споделя обич с половинката, която сърцето му е избрала. Но единствено обич и мощни усеща не са задоволителни. За жал, съществуват доста предпоставки любовта да бъде помрачена, написа az-jenata.bg.

Трайността на брака зависи от щастието във връзката. Колкото повече чувство за благополучие има сред сътрудниците, толкоз по-дълъг капацитет има бракът. Отношението на брачна половинка ви може да повлияе на равнищата ви на персонално благополучие. В такива моменти ще се запитате дали въобще да продължите да сте с този човек.

За да избегнете такива въпроси, когато към този момент е късно и с цел да повишите вероятността да имате същински щастлива връзка, вижте кои са двата най-ключови фактора, които вършат дамите в действителност доста щастливи.
Емоционална непоклатимост
Един от най-големите фактори за това дали бракът ни ще е благополучен е сътрудникът ни. Ако имате сътрудник, който не ви прави щастливи, по какъв начин тогава бракът ви би могъл да се счете за благополучен и сполучлив. Вярно е, че не би трябвало да чакаме от сътрудниците си да ни обезпечават и доставят благополучие. Отговорност за това носим самите ние. Но в случай че имаме прочувствено неустойчив сътрудник, това ще бъде сериозен проблем, който с течение на времето нормално се задълбочава.

Емоционалната непоклатимост е от голямо значение за чувството за благополучие в един брак. Ако имате сътрудник, който е прочувствено неустойчив, податлив е към тревога, безпокойствие, меланхолия, има непостоянно и внезапно изменящо се въодушевление, това значи, че има невротични пристрастености, а даже и психическо разстройство.

Хората, които се омъжват или женят за невротични персони са по-малко щастливи в браковете си. Често такива връзки се разпадат. Невротичните персони са притеснителни, елементарно се плашат, постоянно са уплашени от него, постоянно имат потребност от утешение или от гаранции в любовта. Може да се следи както при дами, по този начин и при мъже.
Семейни цели
Другият доста мощен и извънредно значим фактор за благополучен и сполучлив брак, са общите фамилни цели. Браковете, в които съпрузите имат идентични цели, нормално са определяни като щастливи. Ако във връзката значимите цели и разбирания за живота се разминават, капацитетът за благополучен брак е доста дребен.

Проучвания, представени от yourtango.com откриват, че както мъжете, по този начин и дамите, които имат сътрудници с общи житейски и фамилни цели, са определили браковете си като щастливи. Още едно забавно наблюдаване от проучването е, че мъжете и дамите, които са работили по-малко и са прекарвали повече време със фамилиите си, се дефинират като по-щастливи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР