Щамът Омикрон на коронавируса може да доведе до значително увеличаване

...
Щамът Омикрон на коронавируса може да доведе до значително увеличаване
Коментари Харесай

Британци прогнозират много смърт от Омикрон. Какво препоръчват?

Щамът Омикрон на ковид може да докара до доста увеличение на заболеваемостта и смъртността, гласи отчет на Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, написа " Труд ".

Авторите на документа показаха оптимистичен и скептичен сюжет на пандемия в Англия от 1 декември до 30 април. Първият допуска, че имунният отговор измежду популацията ще бъде висок, а имунизациите ще останат ефикасни. В този случай броят на инфектираните може да доближи 2000 дневно, а общият брой на хоспитализациите ще доближи 175 000. От тях съвсем 25 000 души могат да починат.

При скептичен сюжет броят на медицинските визити може да се удвои спрямо индикаторите за януари 2021 година Броят на хоспитализациите ще бъде 492 000, а на умрелите 74 800.

Според един от водещите създатели на проучването Розан Бернар, в случай че пандемията върви по оптимистичен сюжет, тогава умерените ограничения ще бъдат задоволителни, с цел да се овладее напрежението от Омикрон: ограничение на всеобщите събития, прекъсване на работата на развлекателните заведения, работа от у дома.

„ Песимистичната вероятност обаче допуска, че може да са нужни по-строги ограничения, с цел да се избегне претоварването на националната здравна работа “, сподели Бернар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР