Шпионският скандал, при който ДАНС установи двама нелегали, които са

...
Шпионският скандал, при който ДАНС установи двама нелегали, които са
Коментари Харесай

Шпионският скандал : Как са се внедрили двамата руснаци у нас?

Шпионският скандал, при който ДАНС откри двама " нелегали ", които са работили у нас.

Освен под прикритието им в България двамата - Татяна Горочкина и Владимир Горочкин, са били съпрузи и в действителния живот. Те са сключили цивилен брак у нас в ритуален дом в центъра на София.

Втори път си споделят " да ", с цел да заживеят нов живот. В обредния дом на ул. " Кракра " в София Владимир Горочкин и Татяна Горочкина още веднъж са се врекли във честност. Този път, с цел да се трансфорат в Денис Рашков и Дияна Рашкова.

За Владимир новият живот е сякаш завръщане към остарелия, тъй като влиза в ролята на дете на българин и рускиня, което е отведено от своята майка в родната ѝ страна.

Завръща се у нас 20 години по-късно, представяйки се за Денис, с който българските родственици са изгубили връзка. Предполага се, че същинският Денис Рашков е умрял. Според специалистите това е типичен случай за внедряване на така наречен нелегали.

" Подходящи в предишното бяха деца, родени някъде. След няколко години е умряло детето, разузнавачите изземат документите и по този акт за раждане изготвят документ за идентичност на бъдещия " нелегал ". Има и други случаи - действителен жител, който е на сходна възраст с разузнавача нелегал. Даже може да бъде и със сходна специалност ", съобщи Иван Пенков, някогашен заместник-директор на Военното разузнаване.

Заради въвеждането на новите технологии като лицево различаване на граничните пунктове, потреблението на този прийом става все по-трудно. Не е ясно каква задачата е трябвало да изпълнят шпионите, откакто получат български документи.

" Може да се съди, че те не са били предопределени за потребление в България, което е също нормална мярка - от България да отидат в друга разследваща страна, която съставлява интерес за Русия и да бъдат употребявани там. Вече е въпрос на гадаене за какво не са изпратени, още до момента в който са били в нашата страна и да са отпътували и за какво се е наложило да се връщат назад в страната спедитор? Какво се е налагало да доработват по документите им? ", добави Иван Пенков, някогашен зам.-директор на Военното разузнаване.

Разузнавачът счита, че е допустимо шпионите да са били осветени от самите изпращачи, с цел да бъдат защитени по-важни хора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР