Шоуто няма да продължи - заявиха холивудските актьори като се

...
Шоуто няма да продължи - заявиха холивудските актьори като се
Коментари Харесай

Холивуд стачкува!

Шоуто няма да продължи - обявиха холивудските артисти като се причислиха към сценаристите в историческа стачка.

" За първи път сценаристите и актьорите стачкуват дружно от 1960-а. И аз се включих, тъй като с годините заплащането ми понижава. В началото имаше доста повече обезщетения и спомагателни пари, а в този момент със стрийминг платформите парите за актьорите са все по-малко и е доста мъчно да си изкарваш прехраната. "

Най-големият холивудски синдикат, представляващ 160 000 кино и телевизионни артисти, и Гилдията на американските писатели упорстват за увеличение на главното заплащане и на остатъците - % от таксите за стрийминг малкия екран, както и за гаранции, че трудът им няма да бъде сменен от изкуствен интелект.

" Сега изкарвам по-малко пари като работя като актриса, в сравнение с през деветдесет, а е значимо да имам с какво да се устоявам. Освен това Изкуственият разсъдък е доста плашещ и ще ви кажа едно: в случай че желаете този глас, би трябвало да си платите! "

Инвестициите, нужни за пускане на мрежи за стрийминг, тъкмо както Covid-19 и изменящите се привички подкопаха приходите на кината и кабелните малките екрани, удариха облагите на студиата. Корпоративните шефове питат, основателно, за какво синдикатите изискват толкоз сценаристи за сезон от 8 епизода на Stranger Things, що се касае за 24 епизода на Seinfeld.

В същото време моделите с изкуствен интелект покачиха вероятността сюжетите, или най-малко техните първи чернови, да бъдат генерирани без човешко присъединяване. И звездите, и статистите се тормозят, че цифровите им версии ще се употребяват без консултация с тях или възнаграждение. Брайън Кокс, звездата от " Смело сърце " и " Роб Рой " споделя, че е извънредно обезпокоен от използването на изкуствен интелект. По негови прогнози стачката може да продължи до края на годината.

" Много съм обезпокоен от Изкуствения разсъдък, на процедура ти поставя думи в устата, които в никакъв случай не си или не би споделил. Направо ти настръхва косата по какъв начин могат да ти изкопират речта. Трябва да уредим този въпрос още в зародиш, преди да е станал проблем, тъй като другояче всичко ще е повтаряне, няма да има нещо автентично или ново., написа БНР.

Колегата му Сюзън Сарандън, която също излезе да стачкува на улицата, съобщи, че Изкуственият разсъдък ще засегне всички в промишлеността, откакто към този момент излязоха информации за компютърно подмладяване на Харисън Форд в последния епизод от поредицата за Индиана Джоунс, както и потреблението на компютърно генерирани гласове, които озвучават анимационни герои, вместо същински артисти. Очевидно хората по върховете не желаят да вземат ограничения, по тази причина ние на дъното би трябвало да стартираме смяната, акцентира Сарандън.

" За мен е явно, даже и на напълно примитивно равнище, че в случай че може да вземете лицето, тялото и гласа ми и ме накарате да върша нещо, за което нямам никакъв избор, това е извънредно. Дори да оставим настрани парите, не разбирам по какъв начин хората биха желали да гледат подобен нагласен артикул. Важно е да представяме хората като хора. "

Стачниците получиха поддръжка от още доста звезди в кино и телевизионната промишленост, а звездите от новия филм " Опенхаймер " даже слязоха от аления килим по време на премиерата му. Според Шон Остин е извънредно време голямата бездна, зейнала сред заплатите на шефове и служащи, да бъде понижена и хората да получат по-справедлив дял от облагите на фирмите.

" В даден миг би трябвало да се запиташ кой дефинира цената ни? Вижте какъв брой хора стачкуват, хиляди са - ние дефинираме цената си. както и публиката. Публиката, която ни обича и желае да ни гледа в още филми, да играем други герои. Ако попитате хората по какъв начин би трябвало да се разпредели пая, съм сигурен, че ще дадат два % на актьорите. "

Стачката на към 11 500 сценаристи, която стартира през май, докара до безкрайни повторения на телевизионни токшоута, прекъсна множеството продукции за есенния ефирен сезон и спря работата по високобюджетни филми. Присъединяването на актьорите сигурно ще се отрази на огромни продукции като продълженията на Аватар, Дедпул и Гладиатор. Премиери на аления килими, промоционални изявленията и събития като премиите Еми и Комик-кон бяха спрени, отсрочени или извършени в минималистичен формат.

" Работещият артист си е елементарен служащ. Знаменитостите са доста дребна част от актьорската колегия. А неотдавна излезе статистика, че близо 80% от членовете на актьорската колегия не се класират за здравни грижи. Това е потресаваща цифра като сметнеш какъв брой развлекателни стратегии се употребяват по целия свят. С доста от сътрудниците едвам свързваме двата края, а студията не желаят да ни дават % от облагата, което е извънредно разочароващо. "

Алиансът на филмовите и телевизионните продуценти, групата, която договаря от името на студиата, съобщи, че е предложил обилни облаги на членовете на профсъюза. Те включват най-високото процентно нарастване на минималните равнища на възнаграждение от 35 години насам и " реформаторски " отбрани към потреблението на облиците на актьорите от генеративния изкуствен интелект.

Фран Дрешър, някогашна звезда от телевизионния сериал " Бавачката " и ръководител на актьорския профсъюз, назова отговорите на студията на терзанията на актьорите " оскърбителни и неуважителни ".

" Надявам се стачката да има резултат, тъй като сме на предните линии на фронта, тъй като пресата отразява това, което имаме да кажем, а ние приказваме от името на милиони служащи в страната и по света. Работниците разпореждат вяра на нас. Това, което се реши от тази стачка и тези договаряния, ще се отрази на всички. и в случай че не си върнем контрола от алчните мегаломани, всички сме под опасност да си изгубим препитанието. "

Говорител на Белия дом разгласи позицията на президентът Джо Байдън, че всички служащи, в това число актьорите, заслужават заслужено възнаграждение и осигуровки. Фран Дрешър изрази удовлетворение, че стачните дейности получават поддръжка на най-високо равнище.

" Трогната съм и доста щастлива от голямата поддръжка. Смятам, че феновете и феновете по целия свят са на наша страна. Оценяват какво способстваме ние в живота им. И всички са на мнение, че служащите би трябвало да бъдат обезщетени и предпазени. "

Институтът Milken пресмята, че икономическото влияние на стачките в Холивуд може да доближи 4 милиарда $. Но те заслужават особено внимание, тъй като са измежду първите трудови разногласия, които включват въздействието на изкуствения разсъдък - както и това по какъв начин да се раздели „ плячката “ в ерата на цифровите технологии. Тъй като нематериалните активи от ден на ден движат корпоративните облаги, основателите на интелектуална благосъстоятелност чакат по-голям дял. Тези договаряния ще оформят борбите сред капитала и труда и в други промишлености, прекроени от технологиите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР