Шотландските националисти ще търсят сформиране на прогресивен съюз с опозиционната

...
Шотландските националисти ще търсят сформиране на прогресивен съюз с опозиционната
Коментари Харесай

Стърджън намекна за коалиция на шотландските националисти с лейбъристите

Шотландските националисти ще търсят съставяне на " напредничав съюз " с опозиционната Лейбъристка партия , в случай че на изборите през идващия месец никой не завоюва болшинство, само че партията желае в подмяна втори референдум за самостоятелност .

Това съобщи първият министър на Шотландия Никола Стърджън, представена от " Ройтерс ".

Англия ще гласоподава на предварителни избори на 12 декември. Социологическите изследвания демонстрират, че ръководещите консерватори водят с към 10% на лейбъристите.
 Първи партиен пакт на Острова от повече от столетие за прекъсване на Брекзит
Първи партиен пакт на Острова от повече от столетие за прекъсване на Брекзит

Пактът сред Либералните демократи, националистите от Партия на Уелс (Плейд Къмри) и Зелената партия

В Шотландия Шотландската национална партия има 35 от 59 депутати , като някои социологически проучвания демонстрират, че ще завоюват още повече места.

" Ако има провесен парламент...депутатите от Шотландската национална партия ще търсят съставяне на напредничав съюз за изваждане на торите от държавното управление ", разгласи Стърджън на събитие в Единбург, което слага начало на предизборната акция на шотландските националисти.

" Шотландската национална партия няма да поддържа партии, които не признават главния принцип на правото на народа на Шотландия да избере бъдещето си ", добави тя.
 Ще сграбчи гласоподавателите на лейбъристите, закани се Найджъл Фараж
Ще сграбчи гласоподавателите на лейбъристите, закани се Найджъл Фараж

Ние ще нараним Лейбъристката партия по най-удивителния метод

На референдум през 2014 година множеството шотландци гласоподаваха срещу обособяване от Англия, само че пък поддържаха оставане в Европейски Съюз на плебисцита през 2016 година , което се употребява от Шотландската национална партия за набиране на поддръжка за втори референдум за самостоятелност.

Лейбъристката партия не изключва втори референдум за самостоятелност на Шотландия и през днешния ден Стърджън сподели, че лейбъристите се приближават до позицията й.

" Позицията на лейбъристите, мисля, че се насочва в вярната посока ", счита Стърджън.

Междувременно медии оповестяват, че министър председателят на Англия Борис Джонсън и водачът на лейбъристите Джереми Корбин ще вземат участие на спор на 6 декември по Би Би Си . Дебатът ще се организира в Саутхямптън. Друг спор е плануван за 29 ноември, на който ще вземат участие седем топ английски политици от разнообразни партии.
 Джон Бъркоу: Брекзит е най-голямата неточност на Англия от ВСВ
Джон Бъркоу: Брекзит е най-голямата неточност на Англия от ВСВ

Не мисля, че ще помогне на Англия. Брекзит е най-голямата неточност на тази страна след войната. Уважавам премиера (Борис) Джонсън, само че Брекзит не ни оказва помощ. По-добре е да сме част от (ЕС) от мощния блок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР