Шотландската професионална футболна лига обяви днес, че ще направи плащания

...
Шотландската професионална футболна лига обяви днес, че ще направи плащания
Коментари Харесай

В Шотландия прекратиха сезона в долните дивизии, ще се доиграва само Висшата лига

Шотландската професионална футболна лига разгласи през днешния ден, че ще направи заплащания към клубовете от по-ниските дивизии в страната в размер на над 1,8 милиона лири (2,25 милиона долара), откакто резолюцията за преустановяване на сезона в дивизиите след Висшата надолу беше признат с болшинство.

42-те професионални клуба на Шотландия гласоподаваха по-интернет за предложение за неотложно преустановяване на сезона във второто, третото и четвъртото равнище, в случай че стане ясно, че акцията не може да бъде приключена заради пандемията COVID-19. Лигата разгласи в сряда, че вотът е признат с 81% болшинство, което значи, че Дънди Юнайтед, Рейт Роувърс и Коув Рейнджърс са оповестени надлежно за първенци в Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2. Въпросните три тима получават и промоция за идната година с едно равнище нагоре.

Изпълнителният шеф на SPFL Нийл Донкастър съобщи, че средствата за края на сезона ще оказват помощ за облекчение на финансовата тежест за 30-те клуба, чиито доходи получиха огромен удар заради пандемията.

"Персоналът в Лигата работи интензивно, с цел да подсигурява, че тези жизненоважни заплащания в края на сезона ще се дават на клубовете в трите дивизии по най-бързия вероятен метод ", сподели Донкастър.

"Въздействието на пандемията COVID-19 върху шотландския футбол е пагубно, като никой клуб не е оставен непокътнат или незасегнат от рестриктивните мерки, сложени в всекидневието ни.

"Тази невиждана обстановка сложи тимовете пред страховитата действителност на извънредно сложен финансов баланс, който може да докара до края на много клубове. "

Елитната лига Премиършип, където Селтик води с 13 точки пред огромния си противник Глазгоу Рейнджърс, няма да бъде анулирана най-малко до 23 април, което е най-ранната дата за преустановяване на топ-дивизиите на континента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР