Шотландия трябва да бъде оставена в Единния пазар на ЕС,

...
Шотландия трябва да бъде оставена в Единния пазар на ЕС,
Коментари Харесай

И Шотландия иска да остане в Единния пазар на ЕС по примера на Ирландия

Шотландия би трябвало да бъде оставена в Единния пазар на Европейски Съюз, откакто бе обявено, че Северна Ирландия и Република Ирландия може да останат регулаторно свързани след Brexit.
Това съобщи първият министър на Шотландия Никола Стърджън, написа The Independent.
Според изтекла чернова на проектите по въпроса с ирландската граница след Brexit региона ще остане и в Единния пазар, и в Митническия съюз , запазвайки регулациите на Европейски Съюз – за разлика от останалата част от Англия.
Председателят на Шотландската национална партия одобри новините като знак, че Шотландия може също да остане в комерсиалните съглашения на Съюза , откакто той бъде изоставен от Англия – нещо, което нейната партия желае от референдума насам.
„ Ако една част от Англия може да остане в Единния пазар (което е вярното решение за Северна Ирландия), сигурно няма аргументи другите да не създадат същото “, съобщи тя от профила си в обществената мрежа „ Туитър “, съобщи Фокус.
Правителството на Англия неколкократно съобщи, че няма да разреши настрана съглашение за Brexit за Шотландия , чиито поданици гласоподаваха в интерес на оставането в Европейския съюз, само че ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск даде ясно да се разбере, че договарянията за Brexit няма по какъв начин да преминат на идната си фаза, в случай че настояването на Дъблин да няма „ твърда “ граница на острова не бъде задоволено.
Въпросът по какъв начин да се резервира „ мека “ граница в Ирландия е основен въпрос на договарянията за Brexit, дружно с така наречен „ сметка по развода “ и правата на жителите, откакто Англия напусне Съюза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР