Шотландия ще започне да отменя наложени заради коронавируса ограничения, въведени

...
Шотландия ще започне да отменя наложени заради коронавируса ограничения, въведени
Коментари Харесай

Шотландия облекчава въведените заради Омикрон ограничения

Шотландия ще стартира да анулира наложени поради ковид ограничавания, въведени в края на предходната година, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 415
През декември полуавтономното държавно управление на Шотландия взе по-строги ограничения, в сравнение с въведените в Англия от английския министър председател Борис Джонсън, с цел да ограничи разпространяването на разновидността Омикрон. Сред спомагателните ограничения бяха ограничение на достъпа до публични места и до огромни събития.

Премиерът на Шотландия Никола Стърджън (на снимката) съобщи, че държанието на обществеността и програмата за слагане на бустерни дози ваксина против ковид са помогнали за избягването на най-лошите прогнози, направени предишния месец, когато управляващите в района анулираха новогодишните празненства.

" От идната седмица ще стартираме да отменяме ограниченията, въведени преди Коледа, само че ще го създадем последователно и деликатно, започвайки в понеделник с анулацията на рестриктивните мерки за навестяване на събития навън ", акцентира тя пред пред районния парламент. Тя добави, че макар сериозността на обстановката, темпото на повишаване на броя на хоспитализациите е почнало да се забавя.

Стърджън разгласи и смяна в разпоредбите за издаване на документи за имунизация, нужни за допускане на някои публични места. Сега за признание на валидността на документите ще бъде належащо лицето да има сложена и трета доза, в случай че втората доза е била сложена преди повече от четири месеца.

Вместо трета доза обаче ще може да се употребява и отрицателен тест.

 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 415  Проф. Христова: Първоначалният оптимизъм за Омикрон се изпари Проф. Христова: Първоначалният оптимизъм за Омикрон се изпари  Руските управляващи предизвестиха за съществено увеличение на случаите на заразяване с Омикрон Руските управляващи предизвестиха за съществено увеличение на случаите на заразяване с Омикрон  Проф. Кантарджиев: Омикрон не визира белодробната тъкан Проф. Кантарджиев: Омикрон не визира белодробната тъкан
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР