Шотландецът Анди Мъри се класира за полуфинал на турнира по

...
Шотландецът Анди Мъри се класира за полуфинал на турнира по
Коментари Харесай

Мъри достигна до полуфиналите в Доха, Рубльов изхвърча от турнира

Шотландецът Анди Мъри се класира за полуфинал на шампионата по тенис в Доха, който е с награден фонд 1,377 милиона $, откакто победи Александър Мюлер (Франция) с 4:6, 6:1, 6:2.

35-годишният шотландец преодоля слабия си старт и по-късно във втория и третия сет не остави никакви очаквания на французина. Срещата продължи малко над два часа и след нея Мъри си подсигурява полуфинал против чеха Иржи Лехецка, непоставен в схемата, който супер-изненадващо отстрани лидера Андрей Рубльов (Русия) също в три сета – 4:6, 6:4, 6:3.

Не беше никаква изненада, че Мъри започва малко несигурно, само че това се дължеше и на умората, откакто игра също три сета с германеца Александър Зверев, а в първия трябваше да бие Лоренцо Сонего в сет-тайбрек. Въпреки че проби първоначално Мюлер, който се намира на 120-о място в ранглистата, по-късно шотландецът даде четири следващи гейма и изоставаше с един сет. До края на частта той се бори крепко, само че трябваше да се помири с проваляне 4:6 в първия сет.

Но неприятният старт не провокира суматоха и с много повече експанзия, прецизни бекхенди и хирургически прецизен сервис, втората част беше за Мъри – 6:1. Той приложи същата рецепта и в третия сет, с цел да го вземе с 6:2.

" В първия сет не бях задоволително акуратен и съсредоточен. Но най-хубавото от моите удари се видя по-късно. Играх много в последните дни и този шампионат несъмнено ще остане като добър тест за издръжливостта ми, съобщи Мъри.

21-годишният Лехецка, номер 52 сега в света, започва чудесно сезона, а в този момент затвърди мощната си форма с триумф над Андрей Рубльов. И трите сета се развиха по един и същи сюжет, като на първо време Рубльов взе пробив, само че по-късно чешкият младок сподели темперамент и здрави нерви. Във втория сет той се бори като лъв до края, когато проби подаването на опитния руснак на нула. Третата част стартира с ранен пробив за 2:0 и вкоренен с подаването за 3:0, както и затворен мач от втори мач-бол.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР