Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата,

...
Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата,
Коментари Харесай

Очертава се изненадващ избор за служебен премиер

Шорт листата се съкрати до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – любимец

Изненадващ любимец за длъжностен министър председател се появи в последните часове, научи Флагман.бг от извънредно меродавен източник. В шорт листата, от която президентът би трябвало да избере идващият министър-председател действително са останали единствено две имена след отхвърли на всички останали- Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров. Първата е любимец и диалози с нея ще бъдат извършени този следобяд, след което президентът ще желае да чуе мнението и на парламентарно показаните партии.

Горица Грънчарова-Кожарева е приключила „ Д.А.Цетов “ в Свищов, работила е в ДЗИ, „ Булгаргаз “, СИбанк. Член е на Сметната палата на Република България от 2005, а от 2015 година е зам.-председател – препоръчана е като експертна фигура от „ Патриотичния фронт “.

Припомняме, че през вчерашния ден президентът се срещна с ръководителя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков и ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев. Според неофициална информация и двамата са отказали. Друг от фаворите – Димитър Радев, шеф на БНБ  разгласи пред медиите, че няма да одобри поканата, защото се „ въвличала Българската национална банка в политическия развой “, което противоречало на Етичния кодекс и разпоредбите на Европейската централна банка.

Обмудсманът Диана Ковачева става до дни арбитър в Европейски съд по правата на човека, а заместничката й Елена Чернева-Маркова напусна.

След измененията в Конституцията изборът на президента за длъжностен министър председател, който да подбере министрите си е извънредно стеснен. Както самият Румен Радев се изрази – „ ще избира от домовата книга “.

Служебният министър-председател ще предложи и състав на държавно управление, а до избора на идващото Народно събрание ще продължи работата на актуалните депутати.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР