Шон Барбър, притежател на националния рекорд на Канада и световен

...
Шон Барбър, притежател на националния рекорд на Канада и световен
Коментари Харесай

Световен шампион в овчарския скок почина на 29

Шон Барбър, собственик на националния връх на Канада и международен първенец от 2015 година в овчарския скок при мъжете, умря на 29-годишна възраст, заяви организация " Ройтерс ".

Агентът на Барбър Пол Дойл удостовери, че лекоатлетът е умрял в сряда в дома си в Къркуд, Тексас (САЩ) от медицински затруднения.

" Той беше повече от извънреден спортист. Шон беше толкоз добродушен човек, който постоянно поставяше другите пред себе си. Трагично е да загубим подобен добър човек толкоз млад ", разяснява Дойл.

Шон Барбър завоюва златен орден на Панамериканските игри през 2015-а, а няколко седмици по-късно 21-годишният тогава играч ликува и със международната купа в Пекин (Китай).

Рекордният скок на Барбър от 6 метра, реализиран на 15 януари 2016 година към момента е най-хубавото достижение за Канада. Лекоатлетът взе участие и на Олимпийските игри в Рио през 2016 година.

Барбър се състезава за първи път в овчарския скок още на 7 години, поставяйки учебен връх в Съединени американски щати. Печелил е купата в колежанското състезание на Съединени американски щати за университета Акрън на закрито през 2014-а и 2015-а и след това и купата навън през 2015 година.

Лекоатлетът имаше двойно поданство, защото татко му и негов треньор Джордж е роден в Канада. Когато за първи път попадна в тима на Канада, Шон Барбър съобщи, че е избрал тази страна, с цел да следва стъпките на татко си.
 Отиде си водещ треньор по бокс и някогашен национал
Отиде си водещ треньор по бокс и някогашен национал

Георги Долапчиев е умрял на 66-годишна възраст
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР