Шокираща прогноза за населението на България изнесе международния статистически портал

...
Шокираща прогноза за населението на България изнесе международния статистически портал
Коментари Харесай

Шокираща статистика сочи: България губи по един областен град годишно

Шокираща прогноза за популацията на България изнесе интернационалния статистически портал Statista, представен от Флагман. Според уеб страницата, чийто изследвания се базират на информация от повече от 22 хиляди източника, популацията на страната ни понижа със приблизително по 40 хиляди души годишно - колкото един средноголям български град - като Кърджали, Враца, Дупница или Кюстендил.

Причините за тази отрицателна наклонност са мнобройни.

Сред тях е всеобщата емиграция към Германия, Испания, Чехия и Франция, които притеглят с повече благоприятни условия евтина работна ръка от Източна Европа.


Таблица: Statista.com

От друга страна е ниската раждаемост в България , която с равнищата си от приблизително 1.5, е под междинната норма, която би донесла позитивен приръст на популацията. Индексът би трябвало да бъде не по-малко от 2.1, с цел да се резервира популацията на страната ни постоянна и това е в случай че предположим, че няма имиграция и емиграция.

Стойността от 1.5 за страната ни на процедура значи, че на всяка фамилна двойка се пада по 1.5 деца – с други думи единствено едно от 3 фамилии в България имат по 2 деца.

Въпреки това има и положителни вести съгласно статистиката.

Брутният вътрешен артикул на страната ни, изчислен в милиарди, се чака да пораства стремително със приблизително по 3.6 милияда годишно.

Брутният вътрешен артикул за глава на популацията пък последователно, до 2022 година, ще доближи до 5-цифрена сума (в долари) – 11 548.42$ годишно , което на процедура значи, че междинната работна заплата за страната би трябвало да доближи до 962 $ на месец или 1664 лева по отношение на днешния курс на $.

Такъв растеж, не се отдалечава от сегашните индикатори за междинна работна заплата в страната, която се чака до декември да доближи 1123 лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР