Шофьорите ще трябва да платят повече за застраховка Гражданска отговорност

...
Шофьорите ще трябва да платят повече за застраховка Гражданска отговорност
Коментари Харесай

Гражданска отговорност отново поскъпва

Шофьорите ще би трябвало да платят повече за застраховка " Гражданска отговорност " тази година – сред 16 и 60 лв. повече според от мощността на автомобила и възрастта на лидера.

На фона на повишаването на редица артикули и услуги за всички консуматори, застрахователните сдружения изясняват покачването на цените по този начин – за автомобил, който е с към 100 конски сили и 1600 кубика, за тази година гражданската отговорност се повишава с към 50 лв. – само че през 2020 година и 2021 година полицата е била с към 57 лв. по-евтина.

" Не виждам логичност в това да се усилват цените, защото това не е магазин или дружество. Напротив – би трябвало да вървим към понижаване, тъй като се усилва автопаркът в България, т.е. усилват се приходите – въпреки всичко ние имаме 3-4 милиона коли в България, само че не всяка катастрофира, значи те получават много огромни облаги ", разяснява водачът Любомир Коларов пред Нова телевизия.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Перник, Добрич и още 6 области в Западна и Североизточна Бъл...

По думите на застрахователния брокер Анелия Ангелова през 2019 година се е следило най-голямото повишение на цените на застраховката " Гражданска отговорност " – с 80-90 лв.. В следствие през 2020 година се резервира, а 2021 година цената пада поради локдауна.

Обяснението е просто – по време на пандемията има осезателен спад на смъртните случаи, които понижават с над 35%, а тежките произшествия са с 20% по-малко. " Те са главният разход по застраховката ", разяснява застрахователният специалист.

През 2021 година е имало мощен спад, който сега се компенсира с леко повдигане на цената – от 16 до 60 лв. според от кубатурата, показва Ангелова.

Индивидуална оценка и цена за всеки водач ще е допустима едвам след въвеждането на системата " бонус-малус ". Този развой обаче се бави към този момент с години, а измежду аргументите е фактът, че този тип застраховка е обвързана с регистрационния номер на автомобила.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР