Шофьорите периодично да повтарят курсовете по оказване на първа медицинска

...
Шофьорите периодично да повтарят курсовете по оказване на първа медицинска
Коментари Харесай

Предложение за периодично повтаряне на БЧК курса за шофьорите

Шофьорите от време на време да повтарят курсовете по оказване на първа здравна помощ, такива да има и за всички служители, а децата от най-ранна възраст да бъдат обучавани по какъв начин да реагират в такива обстановки. Всички патрулки на пътна полиция да са оборудвани с чанти за долекарска помощ, както и да се обезпечава въздушен, воден и високопланински верижен превоз за потърпевши при катастрофи, а звената за незабавна помощ да са по-добре подготвени и оборудвани.

Приемането на тези условия се предлага в отчет на основаната през февруари 2019 година държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", оповестен за публично разискване.

В него се претоплят редица дискутирани към този момент хрумвания за монтиране на ПС терминали в патрулките, с цел да може да се заплаща незабавно наложената санкция за нарушавания на пътя, както и да не може да се напуща границата от водачи, които имат неплатени електронни фишове за превишена скорост и други прегрешения. Ако желаят да продължат пътуваните си, те ще би трябвало да платят глобата, а в случай че не са им били връчени фишовете, ще ги получават на пункта и би трябвало да си уредят санкцията. също по този начин се предлага фишовете за нарушавания на пътя да могат да се изпраща по и-мейла, тъй като сега постоянно не можела да бъдат открити провинилите се и събираемостта на санкциите е ниска.

С 1/10 намалели жертвите на пътя у нас

В отчета се отбелязва, че в България са намалели с 10 % през 2018 година починалите на пътя. През миналата година в страната са били регистрирани 6684 пътно-транспортни катастрофи с потърпевши, при които са починали 611 души, а 8466 са били ранени. Според данните за първите шест месеца на 2019 година злополуките с потърпевши са 2896 и при тях са починали 254 души и са ранени 3653 участника в придвижването. Спрямо същия интервал на 2018 година потърпевшите при пътни произшествия са със 170 по-малко, ранените са с 286 по-малко, само че починалите са със 7 повече. Само през юни 2019 година при 625 случая са починали 72 души и са ранени други 787.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР