Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България и

...
Шофьорите, на които им предстои пътуване в Западна България и
Коментари Харесай

Внимание, шофьори: Риск от хлъзгави и заледени пътища в Западна България

Шофьорите, на които им следва пътешестване в Западна България и през планинските проходи, да потеглят с коли, готови за зимни условия. Сняг вали в секторите на автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “ в Софийска област, на Автомагистрала „ Струма “ в област Перник, на прохода „ Петрохан “, в областите София и Кюстендил. 74 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава изключително по усойните места, където има причина за хлъзгавост и замръзване. При нужда в почистването ще се включат и в допълнение машини, оповестяват от АПИ.

Необходимо е водачите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Най-високият старопланински проход „ Троянски “ е затворен за придвижване на тежкотоварни камиони над 12 тона.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
С по-студеното време всички водачи би трябвало да стартират подго...

Екипите на пътноподдържащите компании подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР