Шофьорите на електромобили в американския щат Тексас недоволстват срещу нов

...
Шофьорите на електромобили в американския щат Тексас недоволстват срещу нов
Коментари Харесай

Тексас облага шофьорите на електромобили с 200 долара годишно заради загубените приходи от акцизи на горива

Шофьорите на електрически автомобили в американския щат Тексас недоволстват против нов закон, който ги полза с спомагателни 200 $ годишно като отплата за приходите от акцизи на горива, които щатските управляващи губят, съобщи ДПА.

Тексаският закон, който влезе в действие при започване на септември, е в конфликт с напъните да се убедят водачите да карат коли, отделящи ниски излъчвания в щат, където електрическите автомобили имат най-малък дял.

Щатските законодатели одобриха по-рано тази година закона, който задължава притежателите на електрически автомобили да платят двугодишния размер на таксата, или 400 д., когато купуват кола или възобновяват регистрацията.

Вече 33 американски щата законово таксуват притежателите на електрически автомобили с до 225 д. годишно, съгласно Националната конференция на щатските законодателни органи.
         
В доста европейски страни и елементи от Канада електрическите автомобили са изключени от заплащания на някои такси, с цел да се насърчи потреблението на този вид транспортни средства, които са нормално по-скъпи от еквивалентите си с мотори с вътрешно горене.
 
Според уеб страницата на " Тексас трибюн " броят на електрическите автомобили в богатия на нефт щат се е нараснал от 8397 през 2016 година до 105 807 през 2022 година. Те обаче остават под 1 % от общия брой коли, регистрирани в Тексас.

Според представители на управляващите законодателството е въведено, защото каращите електрически автомобили не заплащат " каузи, който им се пада " във фонд, спомагащ за строителството и ремонта на пътища в щата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР