Шофьорите искат гуми които да реагират на метеорологичните условияВсе повече

...
Шофьорите искат гуми които да реагират на метеорологичните условияВсе повече
Коментари Харесай

Гумите на бъдещето ще са умни

Шофьорите желаят гуми които да реагират на метеорологичните условия
Все повече смарт технологии биват интегрирани в колите. Изкуственият разсъдък може да реагира по-бързо от хората, а той стартира да бъде употребен и при автомобилните гуми. Потребителите изключително се интересуват от това гумите им да се приспособяват към разнообразни условия като употребяват сензорни технологии. Според изследване, поръчано от Nokian Tyres, 34% от европейските водачи се надяват, че за в бъдеще черните гумени „ обувки “ на техните коли ще реагират на метеорологичните условия.  
Интернетът на нещата (IoT) бързо навлиза в множеството потребителски артикули
На процедура, това значи, че предметите са оборудвани със датчици, които могат да мерят, разпознават и реагират на измененията в заобикалящата ги среда. Леглото със датчици може да следи качеството на съня ви, а умните облекла могат да се охлаждат или затоплят, когато е належащо.



Умната гума може също по този начин да управлява както личното си положение, по този начин и заобикалящата я среда, по-бързо и по повече способи в сравнение с водачът.

„ Сензорите в гумата могат да измерят дълбочината и износването на протектора и да предупредят водача когато има потребност от нови гуми, или да предложат предните да бъдат заменени със задните, за да се уеднакви износването и да се удължи експлоатационният им живот. “, споделя Теему Соини , отговарящ за новите технологии в Nokian Tyres.
Умни решения на хоризонта
В първата вълна смарт технологии, датчиците конфигурирани в гумите ще мерят разнообразни променливи величини и ще изпращат информацията към водача, непосредствено към системите на борда на автомобила или към мобилното устройство на лидера. Истинската интелигентна гума обаче е тази, която може да реагира на получената от датчика информация, без да е нужна интервенция от страна на водача.

„ Тези гуми ще могат автоматизирано да се приспособяват към метеорологичните и пътните условия като трансформират шарката на протектора, да вземем за пример. В дъждовно време каналите, които съхраняват и водят водата, могат да усилят размера си и по този метод да понижат риска от аквапланинг. “



Индустрията на автомобилните гуми към този момент е направила първите стъпки към умните гуми, и датчиците към този момент са постоянно употребявани за измервани на налягането в гумите. Истински смарт технологии в този бранш обаче към момента не са налице.

„ Към момента, има доста малко умни приложения от последващо потомство в гумите за леки коли, само че това сигурно ще се промени през идващите пет години, а премиум гумите, несъмнено ще оферират решения за подкрепяне на лидера. Гумите, способни да реагират автоматизирано, са към момента нещо от бъдещето. “, счита Соини.

За да се трансформира това в действителност, има потребност от редица нововъведения, като да вземем за пример, това да създадем датчиците трайни и задоволително безвредни по време не продължителното натоварване, на което са подложени, както и да превърнем умните технологии в естествена част от всеобщия индустриален развой на автомобилните гуми.
Сигурността преди всичко в развиването
Наред с умните гуми, потребителите желаят безвредни гуми. Според изследването на Nokian Tyres, съвсем всеки втори лидер би направил гумите по-безопасни, в сравнение с са в този момент.

Гумите са главен фактор за сигурност. Четири възглавнички с размер малко по-голям от длан са единствената точка на контакт с повърхността на пътя, и тяхната съществена задача е безвредно да ви отведат там, където отивате, без значение от времето или пътните условия.

Днешните висококачествени гуми са извънредно безвредни. Въпреки това, постоянно има място за усъвършенстване. Продължителното развиване и безкомпромисните проби са основни за това.

„ Развитието на технологията в материалите за гуми ни разрешават да сътворяваме артикул, който се показва чудесно даже в най-предизвикателни условия. На процедура, можем да подобрим сцеплението до краен лимит, без да жертваме издръжливостта. В Nokian Tyres сигурността постоянно е била преди всичко, когато създаваме нови гуми и това ще продължи да бъде по този начин. “, споделя Теему Соини.


Желания на европейските водачи във връзка с гумите им за в бъдеще

За в бъдеще, бих желал гумите ми да…
бъдат по-безопасни 44% (всички държави)
Германия 34%, Италия 51%, Франция 30%, Чехия 50%, Полша 56%
употребяват сензорна технология, с цел да се приспособяват към разнообразни условия 34% (всички държави)
Германия 30%, Италия 40%, Франция 35%, Чехия 28%, Полша 35%
отстраняват потребността от сезонна промяна 33% (всички държави)
Германия 35%, Италия 30%, Франция 40%, Чехия 28%, Полша 34%
се износват по-бавно в сравнение с сега 25% (всички държави)
Германия 27%, Италия 19%, Франция 21%, Чехия 33%, Полша 25%
търкалят се леко, икономисват гориво, и затова удължават пробега на електрическия ми автомобил 23% (всички държави)
Германия 28%, Италия 23%, Франция 19%, Чехия 24%, Полша 21%
са непробиваеми и се поправят сами 22% (всички държави)
Германия 19%, Италия 20%, Франция 17%, Чехия 25%, Полша 31%

Данните са основани на отговорите на 4,100 души взели участие в изследване на Nokian Tyres извършено сред декември 2018 и януари 2019. Проучването се е провело онлайн от yougov, маркетингова компания за проучвания на пазара.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР