Шофьорите и кондукторите, които работят по линиите от градския транспорт,

...
Шофьорите и кондукторите, които работят по линиите от градския транспорт,
Коментари Харесай

Дошков: На шофьорите не са платени само ваучерите за храна

Шофьорите и кондукторите, които работят по линиите от градския превоз, които обслужва „ Хеброс бус ” тази заран започнаха обикновено работа, макар заканата си за митинг. Както съобщихме, те са недоволни, че не са получавали своите хонорари.

Служителите на компанията описаха, че с изключение на неизплатени заплати, от 6 месеца насам не са им давани ваучери за храна в размер на 200 лв..

Те дават период до края на седмицата да получат парите си, като в противоположен случай в понеделник ще преустановят работа.

В същото време шефът на компанията Веселин Дошков трансферира топката на общината, като пред Нова телевизия изясни, че става въпрос единствено за ваучери за храна на стойност от по 200 лв.. Не са били дадени за 3 месеца обратно.

„ Винаги се вършат планове в една компания. От постановленията, които се издадоха предходната година за подкрепяне на транспортния отрасъл, средствата към момента ги няма при нас. Общината дължи общо за всички превозвачи към 240 000 лв.. Сериозният % от тях са за сдружението, което ръководя. С тези средства бих изчистил тези проблеми. Тези средства трябваше да бъдат разпределени при започване на годината, а през март да бъде оповестен методът за разпределение ”, сподели Дошков.

Георги Стоилов, шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор по превоза, отхвърли обвиняванията, че общината да дължи пари на компанията за осъществяването на градските транспорти. „ Дължим им за друга част от отговорностите – междуселищните транспорти ”, съобщи Георги Стоилов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР