Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни

...
Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни
Коментари Харесай

АПИ: Очакват се снеговалежи, тръгвайте на път подготвени

Шофьорите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, молят от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Прогнозата на метеоролозите за 27 и 28 януари е за превалявания от дъжд и сняг в Северна и Източна България.
Прочетете още
Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък, с цел да се понижат предпоставките за заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите, твърдят от Пътната организация. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

За повишение сигурността на придвижване е допустимо да се затварят обособени сектори за разчистване. Там, където се постанова поради мощен вятър, снегонавявания или слаба видимост, трафикът може да се ограничи краткотрайно. Ако е належащо, може да се спре и придвижването на тежкотоварните камиони в избрани сектори.

Шофьорите би трябвало да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегорините.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР