Шофьорите да спазват указанията на служителите на Пътна полиция, призовават

...
Шофьорите да спазват указанията на служителите на Пътна полиция, призовават
Коментари Харесай

Пътната обстановкa: Ето какви са временните ограничения на пътя

Шофьорите да съблюдават напътствията на чиновниците на " Пътна полиция ", приканват от пътната организация. 

 

На Автомагистрала „ Струма “ придвижването за товарни коли над 12 тона в посока София е ограничено от пътен възел " Долна Диканя " до София. 

 

Временно е лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин заради мощен снеговалеж и снегонавявания, оповестяват още от АПИ.

 

Шофьорите, на които в идващите дни им следва пътешестване, да потеглят с коли готови за зимни условия. ​

 

Водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, приканват от АПИ. 

 

Червен и оранжев сигнален код за снеговалеж и плевел вятър разгласи Национален институт по метеорология и хидрология за утре в редица области на страната. Снеговалежите ще продължат и количествата ще са обилни. Ще има виелици, снегонавявания и формиране на преспи. Ще духа мощен и плевел вятър с пориви до 100 километра в час.

 

Обстановката по граничните пунктове

 

Временно се лимитира придвижването за тежкотоварни коли по пътя Кюстендил – Граничен контролно- пропускателен пункт (ГКПП) " Гюешево " , оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Ограничението се постанова поради затваряне на граничния пункт от страна на Република Северна Македония заради влошена метеорологична конюнктура и снегопочистване, допълват от АПИ.

 

От основна дирекция „ Гранична полиция “ на Министерство на вътрешните работи също оповестяват на интернет страницата си, че заради неприятни метеорологични условия, краткотрайно е прекратено пропускането на товарни коли в посока Северна Македония. От там допълват, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “ се правят строително-монтажни работи, по отношение на които прекосяването през граничния пункт е допустимо при съблюдаване на ограниченията за краткотрайна организация на придвижването.

 

По данни на „ Гранична полиция “ към 18 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ на границата с Турция трафикът е натоварен за товарни коли на излаз.

 

Интензивен е трафикът за товарни коли на излаз и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ на границата със Сърбия. 

 

На границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Оряхово ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак " и Граничен контролно-пропусквателен пункт “Никопол “ за товарни коли на излаз.

 

По информация на АПИ, прекосяването в сектор от моста при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “ се реализира в една лента заради ремонтни действия. Участъкът е сигнализиран краткотрайно с пътни знаци, придвижването се контролира.

 

Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа " / " Липница “ и „ Крушари " / " Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8 до 20 часа.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР