Шофьори масово започнаха да негодуват след пускането на скоростния път

...
Шофьори масово започнаха да негодуват след пускането на скоростния път
Коментари Харесай

Шофьори негодуват: Превърнаха скоростния път между Мездра и Ботевград в нова хранилка за пътните полицаи

Шофьори всеобщо започнаха да недоволстват след стартирането на скоростния път сред Мездра и Ботевград, научи организация BulNews. В обществените мрежи водачите споделят и разясняват, че са в протестна подготвеност за блокиране на Е-79, а причина за това е „ държавният рекет “. 
Според водачите шумът, който бил вдигнат към стартирането на правата, е бил за нищо, защото поставеното ограничаване от 50 км/ч е неприемливо. Водачите недоволстват, че месеци наред са карали и изпотрошили колите си по неприятните пътища, които се използваха за обход на новостроящия се скоростен път сред Мездра и Ботевград, а в този момент, когато той е „ сякаш пуснат “, са наслагани знаци с ограничавания. Заради това, съгласно водачите, стартирането на правата е било ненужно, защото с такава скорост са се движили и по обходните направления, до момента в който основният път беше затворен.
Шофьорите непрестанно качват фотоси и постове, в които оповестяват на своите сътрудници къде тъкмо са застанали служители на реда, следящи за спазването на рестриктивните мерки, както и камери, снимащи нарушителите. По техни думи с тези ограничавания, скоростният път сред Мездра и Ботевград се трансформира в поредна хранилка за пътните служители на реда, а времето, за което стигат до столицата е същото като това, което им е отнемало през обходите.
Ето част от позицията на един от хората, които са в подготвеност да блокират Е-79:
„ Обявявам протестна подготвеност за блокиране на Е-79, в символ на митинг против държавния рекет! Надуха ни главите, че пускат " новия " път, а те остави, че пуснаха единствено част от него, ами не са му оправили документите, та е с ограничаване 50 км/ч.?! 15 км с 50 км/ч.?!?!?! Ами то май беше по-добре въобще да не го пускат освен това състояние! Поне да се бяха " създали на ощипани " и да не закачат водачите, но нали лакомията няма край, а пък унищожиха самостоятелния бизнес (дето не е под техен или евро чадър, та да си внася обикновено данъците), та не им стига какъв брой да откраднат от бюджета, взеха решение да го пълнят с санкции! Ама санкциите са, когато има действителни нарушавания, а да пуснат пътя с нередовни документи, а за това да глобяват нас - Е ТЕ ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ!!!
Да бъдат по този начин благоразумни да решат казуса по най-бързия метод, тъй като след една седмица, самодейността я поемаме ние - НАРОДЪТ, по нашия метод!!! “, написа разгневен Искрен Дилов.
Веднага постът му бе харесан и коментиран от десетки хора, които го поддържат и изрично декларират, че обстановката сега демонстрира, че дали ще карат през Паволче и Челопек или ще се движат с 50 по новия път, е безусловно едно и също.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР