Шофьорът на буса с мигранти не е губил контрол. Няма

...
Шофьорът на буса с мигранти не е губил контрол. Няма
Коментари Харесай

Експерт: Шофьорът на буса с мигранти не е губил контрол

Шофьорът на буса с мигранти не е губил надзор. Няма следи от спирачен път преди удара. Това сподели в " Интервюто в Новините на NOVA " следователят в Националната следствена работа Мариан Маринов, който работи по случая с гонката сред служители на реда и бус с мигранти, която приключи с злополука и чиновник на реда в сериозно положение в болница.

" Причината за злополуката се открива от назначената експертиза. Но това, което е  безспорно, е че бусът с мигранти се е движел с доста огромна скорост. Превозното средство се е врязало странично в полицейския бус, който е бил паркиран наоколо до мантинелата с включени специфични светлини ", акцентира той.

По думите му огледът на местопроизшествието е бил доста тежък. " Имаше извънредно доста следи от въртенето на полицейския рейс. Той се е въртял като пумпал. Бусът с мигрантите е спрял на към стотина метра след удара ", акцентира той. И добави: " Шофьорът на буса с мигранти очевадно е направил недомислена маневра, тъй като очевидно е бягал, с цел да не бъде арестуван за осъществено закононарушение – каналджийство ".

Според Маринов дали настилката е била по-хлъзгава предвид на по-ниските температури – занапред ще се открива. " Може да има и такива условия, които са повлияли. Но явно е, че очевидно лидерът на буса с мигранти не е изгубил надзор над транспортното средство. Не установихме спирачни следи преди удара ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР