Шофьор прегази куче в пазарджишкото село Мало Конаре на Бъдни

...
Шофьор прегази куче в пазарджишкото село Мало Конаре на Бъдни
Коментари Харесай

Жестокост: Мъж умишлено прегази спящо куче на Бъдни вечер

Шофьор прегази куче в пазарджишкото село Мало Конаре на Бъдни вечер. От фрагментите, качени във фейсбук страницата на Трифон Кабуров, се вижда по какъв начин джип минава съзнателно през лежащо в края на улицата животно.

Камерите от къщата на семейство Гълъбови са снимали случката. На записите се вижда по какъв начин кучето си лежи в края на пътя, а водач с джип преднамерено завива около него, прегазва го и продължава по пътя си.

" Понеже моята дърщеря се прибра час преди нас, а ние след нея и споделя, че кучето нещо му има, нещо става. В първия миг помислихме, че да не би да е нещо отровено. Дадохме му кисело мляко, само че децата го пипнаха и то почна да квичи ", споделя Цветелина Цвичева пред.

Едва откакто преглежда записите от камерите, фамилията схваща какво е станало и подава сигнал на тел.112. Хората в Мало Конаре разказват кучето Роска като извънредно отзивчиво и обичащо децата. Животното е на към година и половина. Преди 3-4 месеца е било изхвърлено на улицата от стопаните си.

" Но това не е човешко, и то навръх Бъдни вечер, доста жестока постъпка ", потресена е Цветелина.

От организация за отбрана на животните в Пазарджик са закарали кучето до ветеринарна клиника в Пловдив. Състоянието на животното е тежко – има кръвоизлив в корема, неприятни кръвни индикатори и строшен на пет места таз.

" Днес е протекла една от интервенциите. Все още нямаме информация за положението на кучето ", споделя Трифон Кабуров, доброволец от организацията " Animal Welfare " - Пазарджик. Той не счита, че прегазването е инцидентно.

Местните хора имат съмнение кой е причинителят. Подали са сигнал до полицията. Оттам са иззели записите. Номерът на автомобила ясно е разчетен. За сходно закононарушение законът планува от 1 до 3 години затвор и санкция от 1000 до 5 хиляди лв..

" Ние ще желаеме ефикасна присъда, оптималната. Това може би ще е първата такава присъда в България. Време е, контролът е нулев от общините ", безапелационен е Трифон Кабуров.

От полицията в Пазарджик оповестиха за NOVA, че търсят причинителя, и към този момент имат съответни улики кой е той.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР