Шофьор на градския транспорт в Перник свали 14-годишно момиче от

...
Шофьор на градския транспорт в Перник свали 14-годишно момиче от
Коментари Харесай

Шофьор свали 14-годишно момиче от автобус. Не можело да му плаща с жълти стотинки

Шофьор на градския превоз в Перник смъкна 14-годишно момиче от рейса. Причината  - измежду парите за билета имало и жълти стотинки. Случката е от сряда вечерта, а за нея стана ясно след клип в обществените мрежи. Според лидера на микробуса шефовете му са наредили да не взима дребни монети. От компанията му отхвърлиха.

„ Аз му споделих, че нямам други пари и би трябвало да се прибера у дома, само че той сподели, че не го интересува. Върна ми парите и ме смъкна ”, описа момичето пред Нова тв.

Освен нея и водача, в маршрутката е пътувала още една жена, която обаче не реагирала на обстановката. 

Тийнейджърката се озовава вечерта сама на спирката и потърсила помощ от приятел, на който е била на посетители. Баща му Валентин Бонев взема решение да търси пояснение от водача и го следва до последната спирка. 

" Аз го попитах: " Господине, вие ли свалихте това дете от маршрутката? ", той ми удостовери, аз го попитах за какво и той ми отговори: " Защото ми заплати със ситни стотинки ", само че това са пари. Неговият отговор беше, че по този начин са му наредили. Ако беше човек - той щеше да я вози даже без никакви пари и нямаше да я остави в тъмното самичка, а то излиза, че жълтите стотинки ни разделят нас, хората, това е покруса ", разяснява той.

Бонев акцентира, че това са пари в обращение. По думите му водачът изглеждал в не напълно съответно положение, лъхал на алкохол.

Мъжът подава сигнал на 112, пробва се и да се свърже с Първо РПУ в Перник, само че без триумф. Полицейски екип на място също не идва – твърди мъжът. От компанията транспортьор, обясниха, че в никакъв случай не е имало заповед с какви пари може да се заплаща и увериха, че лидерът към този момент е уволнен.

Кметът на Перник Станислав Владимиров обясни, че и различен път са получавали сигнали за същия транспортьор. 

Пред Bulgaria ON AIR Станиславов удостовери, че водачът ще бъде уволнен. " Най-малкото той трябваше да се извини на момичето, да каже, че е сбъркал в тази обстановка, тъй като това държание е неприемливо. Хубавото в тази обстановка е, че имаме коренно решение на този проблем, защото през идващите седмици идват общинските рейсове, за услугата ще бъде радикално друга, а може и това да е повода за ниското равнище на услугата ", разяснява кметът.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР