FedEx уволни чернокож шофьор, който каза, че е бил нападнат от бели баща и син

...
Шофьор на FedEx, който каза, че двама бели мъже са
Коментари Харесай

Шофьор на FedEx, който каза, че двама бели мъже са стреляли по него и го преследвали в Мисисипи през 2022 г., вече е уволнен от работа, той и неговите адвокат каза в понеделник.

„Честно казано се чувствам неуважаван“, каза бившият шофьор, 25-годишният Д'Монтерио Гибсън, пред Асошиейтед прес малко след като получи имейл от FedEx за прекратяването му.

< p>Мередит Милър, мениджър на глобалните мрежови комуникации за FedEx, потвърди в понеделник, че „г-н Гибсън вече не е нает във FedEx“, но не отговори на други въпроси от AP.

Бели баща и син са обвинени за предполагаемо преследване и стрелба по черен шофьор на FedEx

„Той беше просто черен, докато работеше“, каза Мур по време на пресконференция през 2022 г. Гибсън беше казал, че началниците му са му казали да измине същия маршрут в деня след преследването, WJTV, филиал на CBS съобщиха.

„На следващия ден трябваше да подадем полицейски доклад и веднага щом приключих с подаването на полицейски доклад, те ме върнаха на същия маршрут. Правех това за около ден или два, докато започнах да получавам наистина лоши пристъпи на тревожност, и просто не можех да го правя повече. Помолих ги за малко почивка, която имам, но е неплатена“, каза тогава Гибсън.

В изявление по-рано тази година FedEx каза: „FedEx приема ситуации от подобно естество много сериозно , и ние сме шокирани от този престъпен акт срещу член на нашия екип. ... Безопасността на членовете на нашия екип е наш основен приоритет и ние оставаме фокусирани върху неговото благополучие. Ще продължим да подкрепяме г-н Гибсън, докато си сътрудничим с разследващите органи."

Въпреки че никой не е ранен, предполагаемият инцидент предизвика оплаквания в социалните медии за расизъм в Брукхейвън, на около 55 мили южно от столицата на щата, Джаксън. 

Гибсън съобщи, че срещата се е случила, докато е извършвал доставки на FedEx в микробус с логото на Hertz от трите страни. След като оставил пакет в дом на задънен обществен път, Грегъри Кейс, тогава 58-годишен, използва пикап, за да се опита да блокира микробуса да не тръгне, а синът му Брандън Кейс, на 35 години по това време, излезе отвън с пистолет, каза окръжният прокурор Дий Бейтс пред съдебните заседатели миналата седмица.

Докато Гибсън караше микробуса около пикапа, бяха произведени изстрели, като три куршума уцелиха микробуса за доставка и някои от пакетите вътре, каза Бейтс.

Грегъри Кейс видя микробус под наем с регистрационен номер от Флорида извън необитаемия дом на тъщата си след мръкване, каза адвокатът на защитата Теръл Стъбс пред съдебните заседатели.По-възрастният Кейс просто щеше да попита шофьора на микробуса какво става, но шофьорът не спря, каза Стъбс.

< h2>Голямо жури: Полицията на Брукхейвън „самодоволна“ 

На 10 август федерален съдия отхвърли федералния иск на Гибсън, търсещ 5 милиона долара от FedEx, като написа, че делото не успява да докаже, че компанията го е дискриминирала поради неговата раса . Този съдебен спор също така посочи името на град Брукхейвън, началника на полицията и Случаите. Мур каза, че планира да заведе нов граждански иск в щатския съд, търсейки 10 милиона долара.

Голямото жури издаде доклад миналия месец, в който се казва, че служителите на полицейското управление в Брукхейвън „разследват лошо своите случаи“. Голямото жури, съставено от местни жители, разгледа повече от 60 наказателни дела и написа, че отделът е „самоуспокоен“, „не приключва разследванията своевременно“, показва „липса на професионализъм“ и „има навик на обвиняване на свидетел."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР