Шофьор, който поиска или позволи да му бъдат измити стъклата

...
Шофьор, който поиска или позволи да му бъдат измити стъклата
Коментари Харесай

И шофьорът ще е виновен, ако му измият стъклата на кръстовище, санкции за разместени пейки в парка

Шофьор, който изиска или разреши да му бъдат измити стъклата на кръстовище, ще се третира като извършител, наедно с чистача. Това планува планът за Наредба за публичния ред на територията на Столична община. 
 Ако подвигна предна гума на бордюра, това каскада ли е - без санкция от 300 лева за велосипедисти  Питаме съседа за бормашина през уикенда, строят метрото и сред 14 и 16 ч.
Съветниците от комисията по вътрешен ред и сигурност към СОС одобриха текст, че " Който допусне да се извърши нарушаване (по избрани членове от Наредбата - бел. р.), се санкционира с наказването, планувано за осъщественото нарушаване ".

Допустителството значи непопречване на извършване/довършване на закононарушение от друго лице. В общия случай допустителят позволява и - въпреки че има опция, не попречва на причинителя на закононарушението, изясни за OFFNews шефът на комисията Иван Илиев. Идеята е, че с изключение на съответният причинител на действието – да вземем за пример самата компания, която разкопава тротоар на улицата, отговорност за допустителство носи и този, който е наел компанията, посочи той. 

В обсега на допустителството попада и притежател или ползвател на парцел в жилищна постройка, който наеме компания и разреши тя да разрушава плочки, да вземем за пример, отвън позволеното за време. Това се отнася за всички типове звук " провокиран от домашни действия и от съседи в жилищни здания, в това число за религиозни, политически, търговски, индустриални, промишлени, строително-монтажни и ремонтни действия в работни дни в интервала от 22.00 до 08.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа, както и в почивните дни, когато шумните действия могат да се правят единствено със единодушието на засегнатите комшии. 

Член 3 от Наредбата не разрешава " осъществяването на строително-монтажни работи (СМР) на градежи в интервала от 14.00 до 16.00 часа и от 22.00 до 08.00 часа в работни дни, както и в интервала от 21.00 до 09.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа в празнични и почивни дни. Забраната не се отнася в случаите на осъществяване на спешни и възстановителни СМР, при бедствия и повреди и при належащ непрекъсваем индустриален цикъл, след позволение, издадено от кмета на региона . Забраната не се отнася в случаите на осъществяване на СМР на градежи за общински и държавни потребности. При нарушаване отговорност за допустителство във всеки съответен случай според от доказателствата, може да носи притежателят, ползвателят, владелецът или държателят на недвижимия парцел или част от него, на който се строи; възложителят, физическото лице, упражняващо механически надзор за част " Конструктивна " или техническия началник. 

Друг случай на допустителство се отнася до управител/собственик на търговски обект, разрешил разполагане на кашпи, с цел да загради тротоара наоколо до комерсиалния обект без авансово позволение. И още: Физическо или юридическо лице, наело компания за разполагане на антипаркинг детайли на общински парцел, без координиране и позволение от Общината, носи отговорност за допустителство.

Глоба ще заплаща и уредник на мероприятие в парк или градина, в случай че жители разместят пейките при провеждането му. Наредбата не разрешава " събарянето и разбъркването на огради, табелки, пейки или други уреди на парковата мебел, сложени в градините, парковете, детските и спортните площадки или на други места за публично прилагане. 

Санкции като допустители ще търпят и притежатели на автомивки, в случай че в тях се употребява вода от чешма за общо прилагане за миене на колите. Друг образец – собственик/ползвател, който допусне осъществяването на напоителна активност от наети лица в негов двор или градина, с потребление на вода от чешми за общо прилагане, ще носи отговорност за допустителство. 

Използването на питейна вода от водоизточници или чешми за общо прилагане за промишлени, индустриални и/или други непитейни потребности е неразрешено. 

Най-ниската допустима санкция в Наредбата е 50 лв., а най-високата - 3 000 лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР