Шлемовете за виртуална реалност не предизвикаха сякаш онзи ефект, който

...
Шлемовете за виртуална реалност не предизвикаха сякаш онзи ефект, който
Коментари Харесай

Репортаж твърди, че Sony има проблем с PS VR2

Шлемовете за виртуална действителност не провокираха като че ли оня резултат, който се очакваше от тях. И дори да се купуват, значително консуматори след време просто ги изоставят някъде. Причините за това са разнородни, само че най-голямата е може би разминаването сред упования и действителност. Именно с действителността са почнали да се сблъскват Sony в последните месеци що се касае до VR.

Според репортаж, оповестен на страниците на Bloomberg, продажбите на новия VR шлем на компанията са се сринали. Или по-точно са „ намалели прогресивно “ в последния месец. Припомняме, че PlayStation VR2 се появи през февруари предходната година. Това „ прогресивно закъснение “ е довело на собствен ред до струпване на непродадени стокови наличия, пишат Bloomberg. Стопяването на продажбите било толкоз огромно, че компанията спряла производството на шлемовете, продължава медията.

Каква е повода за протичащото се. На първо място това е относително високата му цена. Но по-важната е неналичието на наличие за шлема. А при започване на предходната година Sony обявиха, че чакат PS VR2 да се продаде по-добре от предшественика си. PlayStation VR се появи през 2016 и за времето на съществуването си се продаде в малко над 5 000 000 бройки. Скоро по-късно обаче стана ясно, че предварителните поръчки за шлема са надалеч по-слаби от предстоящото. Това принуди Sony да занижи доста прогнозите си и обявиха, че чакат PS VR2 да се продаде в тираж от 1.5 милиона бройки до март тази година. Все отново има дребна вяра за възстановяване на ситуацията. От компанията оповестиха, че към този момент тестват съгласуемост сред двата шлема и работата на игри за PlayStation VR за PS VR2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР