Шишчетата са лесен начин да приготвим вечеря. Може да добавите

...
Шишчетата са лесен начин да приготвим вечеря. Може да добавите
Коментари Харесай

Нестандартни идеи за шишчета

Шишчетата са елементарен метод да приготвим вечеря. Може да добавите безусловно всичко, което желаете или имате у дома. Стават вкусни единствено с зеленчуци, както и в случай че сложите месо.

Най-важната част от приготвянето на шишчетата е стоенето на месото в маринатата. По този метод каквото и месо да приготвяте, ще стане по-крехко, а и ще бъде извънредно ароматно. Хубаво е месото да престоява най-малко 2 часа в марината, в случай че в рецептата категорично не е упоменато друго.

 Нестандартни хрумвания за шишчета

Добра марината за свинско месо е с розмарин, черен пипер, няколко скилидки чесън, сол и бяло вино. Всичко това е смесено дружно, чесънът е пресован – слагате хапките свинско да постоят няколко часа във всички тези миризми.

Може да не употребявате вино, а да сложите малко соев сос, мащерка и мед. Месото ще стане доста ароматно и ще сладни съвсем незабележимо, само че отлично ще се допълват с лук и чушка, които в следствие можете да нанижете на шишчето.

 Нестандартни хрумвания за шишчета

Когато пристигна време да нанизваме шишчетата, можем умерено да импровизираме. Много вкусни стават гъбите на шишче – и с цел да наподобява толкоз добре, колкото е и вкусно, купете гъби с долу-горе идентичен размер. По този метод ще ги нанижете цели на дървената съчка.

Ако имате на разположение агнешко, нарежете го на кубчета и го оваляйте добре в примес от риган, лимонен сок, чесън, черен пипер, сол и малко зехтин. На шишчето редете – агнешко, парче пипер, парче ананас, агнешко и така нататък изпечете ги на барбекюто. Ще им трябват не повече от десетина минути.

 Нестандартни хрумвания за шишчета

Ако пък предпочитате свинско, можете да го редите на шишчето дружно с кайсии. Просто би трябвало авансово да сте оставили месото да постои в марината от пикантен пипер, чесън и лимонен сок.

Когато започнете да нареждате кайсиите на шишчето, слагайте половинка от един плод или четвъртина. Редете плод и месо няколко пъти и изпечете в грил тиган или на барбекю.

За вегетариански шишчета използвайте зеленчуци, които откакто са изпечени можете да полеете с авансово изработен дресинг от копър, лимонен сок, зехтин и сол. Наредете на шишчето тиквичка, лук, гъба. Завършете и започнете нанизването на шишчето със скилидка чесън.

И една концепция за плодови шишчета – нарежете на филийки банан, киви, ябълки, круши, ананас или други плодове по ваш избор или съгласно сезона.

Нанижете ги на шишче и ги сервирайте, полети с шоколадов или различен топинг, мед или сметана. Ще се получи по едно и също време апетитен и впечатляващ десерт – вариация на плодова салата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР