Широкото приемане на предложената от Facebook криптовалута Libra може да

...
Широкото приемане на предложената от Facebook криптовалута Libra може да
Коментари Харесай

Криптовалутата Libra може да подкопае правомощията на ЕЦБ

Широкото приемане на препоръчаната от Фейсбук криптовалута Libra може да подкопае способността на Европейската централна банка (ЕЦБ) да дефинира парична политика, евентуален риск за валутния блок. Това съобщи през днешния ден членът на борда на ЕЦБ Ив Мерш, представен от Ройтерс.

„ В взаимозависимост от равнището на приемане на Libra и от съотношението на еврото в аварийна кошница, това би могло да понижи контрола на ЕЦБ над еврото, да наруши механизма за установяване на паричната политика, като повлияе на ликвидността на банките от еврозоната и да подкопае интернационалната роля на единната валута, да вземем за пример посредством понижаване на търсенето й ", добави Мерш.

Фейсбук показа публично своята цифрова валута през юни тази година. Очаква се тя да бъде пусната през 2020 година Новата технология заплашва да промени пейзажа на банковия бранш. Най-голямата обществена мрежа в света към този момент е обект на надзор и е изправена пред възходящи апели за контролиране и антитръстови ограничения. Един от главните въпроси е какъв брой скоро човек ще може да употребява цифровите монети в обществената мрежа, с цел да си купи кафе да вземем за пример, написа Guardian.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР