Широко се смята, че една икономика навлиза в техническа рецесия

...
Широко се смята, че една икономика навлиза в техническа рецесия
Коментари Харесай

Обединеното кралство изпадна в рецесия в края на 2023 г., тъй като икономиката се сви повече от очакваното

Широко се счита, че една стопанска система навлиза в техническа криза след две поредни тримесечия на негативен стопански напредък, който нормално се мери посредством Брутният вътрешен продукт.

Икономиката на Обединеното кралство навлезе в техническа криза през четвъртото тримесечие на 2023 година, съгласно публични данни.

Отчетът за брутния вътрешен артикул (БВП) за тримесечие за четвъртото тримесечие на 2023 година е с часовник в -0,3%, по-лошо от последното тримесечие -0,1%. Това също беше стъпка надолу по отношение на прогнозите на анализаторите от -0,1%

Ръстът на Брутният вътрешен продукт на годишна база за четвъртото тримесечие на 2023 година беше -0,2%, също спад от 0,2% за третото тримесечие и под пазарните упования от 0,1%. Това беше първото понижение от 2021 година насам. За цялата 2023 година Брутният вътрешен продукт се увеличи единствено с 0,1%.

Въпреки че няма публично определение за техническа криза, нормално се счита, че една стопанска система е навлязла в такава след две поредни рецесии тримесечия с отрицат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР