Широко отразената инициатива на Русия да предостави на Италия специалисти

...
Широко отразената инициатива на Русия да предостави на Италия специалисти
Коментари Харесай

Италианците се оплакват от негодна руска помощ

Широко отразената самодейност на Русия да даде на Италия експерти и съоръжение за битка с ковид може да се окаже чисто политически ход с дребна практическа изгода за хилядите заболели в страната и дори да заплаши сигурността на НАТО, написа италианският в. „ Ла Стампа “ в своя обява през днешния ден.

„ Високопоставени политически източници показаха пред „ Ла Стампа “, че „ 80% от доставеното от Русия е съвсем или изцяло неефикасно “, написа изданието. Според информацията му става дума за съоръжение за бактериологична стерилизация, полева лаборатория за дезинфекция и сходни. Това е съоръжение, потребно за друг вид рецесия от тази в страната. На този декор Китай даде на Италия апарати за изкуствено дишане и защитни принадлежности - все неща, които незабавно влизат в приложимост.

Според източниците на „ Ла Стампа “ същинската цел на акцията, уредена след телефонен диалог сред Владимир Путин и премиера Джузепе Конте, е геополитическа: „ Путин вижда в ковид опция физически да участва на италианския спектакъл, а италианският министър председател не се тормози да търси поддръжка в сложната обстановка и да затвърди другарството си с политическото управление в Москва “.

По-нататък в публикацията се изяснява и „ физическото наличие “: цялата интервенция е на съветското Министерство на защитата, а не това на здравеопазването; изпратени са единствено военни, като измежду тях има и такива, които са взели участие в други акции, където „ бактериологичната война се е преплитала с интервенции на разузнаването “.

Като съответни образци са дадени ген. Сергей Кикот (експерт по антракса), полк. Вячеслав Кулиш (експерт по защитното облекло, работил по направленията на еболата и чумата), полк. Генади Еремин (специалист по бактериологичните оръжия, работил по стратегии против треската по свинете).

Отбелязва се, че тези и други съветски военни в този момент имат право да се придвижват свободно на италианска територия, в това число край бази на НАТО.

„ Ла Стампа “ задава ред въпроси към управляващите, които остават без формален отговор – какво тъкмо е контрактувано сред Путин и Конте, за какво не е имало следващи диалози на ниво външни министри и какво тъкмо е било доставено на Италия. За момента само е ясно, че Рим не е плащал нищо на Москва. „ Щедростта, обаче, е с висока цена “, отбелязва италианският вестник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР