Широкият борсов индекс на САЩ S&P 500 е на път

...
Широкият борсов индекс на САЩ S&P 500 е на път
Коментари Харесай

S&P 500 продължи да надгражда печалбите през ноември

Широкият борсов показател на Съединени американски щати S&P 500 е на път да записва най-хубавото си месечно показване от юли 2022 година, подтикван от спада в доходността на облигациите.

S&P 500 се увеличи във вторник с 0,1%, воден и от покачващите се акции на софтуерните компании и сдружения, фокусирани върху потребителите.

Nasdaq Composite напредна с 0,3%, а Dow Jones Industrial Average добави 0,2%, или към 84 пункта.

Tesla се повиши с 4,5%, което прави компанията една от най-печелившите в S&P 500.

Технологичният сегмент се увеличи, подкрепят и от растежа на акциите на Microsoft с 1,1%. Секторът е повишен с 50% през 2023 година спрямо растеж от 19% на S&P 500. Подобно на борсовия показател, софтуерният бранш е в крачка за най-хубавия си месец от юли 2022 година

На дълговите пазари доходността на 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати приключи на 4,335%, спад от 4,388% в понеделник. По-ниската рентабилност прави възвръщаемостта, предлагана от фондовия пазар, по-привлекателна за вложителите.

Един от факторите, съдействали за спада на доходността, е коментарът на шефа на Федералния запас Кристофър Уолър, покровител на повишението на лихвените проценти в борбата с инфлацията. Той сподели във вторник, че скорошните признаци на усъвършенстване би трябвало да разрешат на централната банка да поддържа лихвите постоянни до началото на идната година.

„ Този тип мнения осигуриха в допълнение гориво за пазара на облигации “, показва Майкъл Шелдън, основен капиталов шеф в консултантската компания RDM Financial Group, представен от WSJ. „ Това оказа помощ и за спада на $. И двете динамичности поддържаха фондовия пазар във вторник “, прибавя той.

Доларът отслабна, като WSJ Dollar Index приключи деня на най-ниското си равнище от август.

Нови данни от вторник демонстрираха, че американските потребителите са станали по-уверени през последните седмици.

Conference Board заяви, че показателят на потребителското доверие се е повишил през ноември до 102 от малко над 99 през октомври.

Цените на петрола се покачиха, прекъсвайки серия от загуби в четири сесии, преди срещата в четвъртък на ОПЕК+. Суровият вид Брент, световният бенчмарк, се откри на 81,68 $ за барел, което е растеж от 2,1% за деня.

В Европа главните показатели на множеството водещи фондови борси се намалиха в края на вчерашната сесия, като Stoxx Europe 600 падна с 0,3%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР