Схимна на България и химна на Европейския съюз (ЕС) беше

...
Схимна на България и химна на Европейския съюз (ЕС) беше
Коментари Харесай

С химните на България и ЕС започна първото заседание на НС за годината

Схимна на България и химна на Европейския съюз (ЕС) беше открита третата (зимна) сесия на 49-ото Народно заседание. Народни представители от " Възраждане " седнаха по време на осъществяването на химна на Европейски Съюз.

При откриването на сесията ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пожела на народните представители сполучлива година, спокойна и ползотворна работа .

В началото на първото за тази година пленарно съвещание се записаха 199 депутати. По традиция се чакат изказвания от парламентарните групи за целите им през новия политически сезон.



След това беше призната програмата за работа на Народното събрание за двата пленарни дни до края на седмицата. В петък от 9:00 часа е очакван блиц надзор, в който съгласно парламентарния устав вземат участие министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. Росен Желязков обаче заяви, че Габриел не е в страната.  

“Искаме ръководещите да дадат повече информация какво е реализирано, какво не и какви задължения са поети за присъединението ни в Шенген. Ние считаме, че такова чуване е извънредно належащо ”, съобщи Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия. Той изиска и прегласуване. “Независимо от неналичието на вицепремиера Габриел, министър председателят Денков въпреки всичко е тук ”, напомни Вигенин.

Прегласуването още веднъж не бе сполучливо и през днешния ден няма да има изключително чуване.

Депутатите уважиха с едноминутно безмълвие и ставане на крайници паметта на отец Боян Саръев и на Сливенския митрополит Йоаникий.

Стоян Таслаков от „ Възраждане “ уточни, че на 27 декември предходната година ни напусна отец Боян Саръев и предложи Народното събрание да уважи паметта му със ставане на крайници и едноминутно безмълвие. 

Йордан Цонев от Движение за права и свободи означи, че на 9 януари т. година почина Сливенският митрополит Йоаникий, който разказа като един същински духовник исихаст, свещеник, който е обучил цели генерации от Българската православна черква, и прикани депутатите да почетат светлата му памет.

Първото за тази година пленарно съвещание продължи с изказвания от парламентарните групи за целите през новата сесия на 49-ото Народно заседание.

Двете огромни задания за миналата пленарна сесия бяха изпълнени – промени в Конституцията, които да положат основите на промяната в правосъдната система, и приемането на бюджета за 2024г., съобщи в декларация за задачите на ГЕРБ-СДС през актуалната пленарна сесия Теменужка Петкова, зам.-председател на групата. Това е последователно връщане към естественото действие на страната, означи тя.

За актуалната пленарна сесия приоритет е работата по Плана за възобновяване и резистентност и напъните за пълноправно участие в Шенген и еврозоната, акцентира Петкова.

По думите ѝ тази амбициозна задача минава през ротацията. 

Промяната се случва, може би по-бавно в сравнение с ни се желае, само че се случва. Това сподели Кирил Петков от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) в декларация от парламентарната естрада при откриването на зимната сесия на Народното събрание.

По думите му смяната се случва през премахването на страха на българските жители.

Парламентарната група на Движение за права и свободи удостоверява своя ангажимент към хората, бизнеса и общините и през тази година. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група заместник-председателят ѝ Йордан Цонев.

В началото на декларацията Цонев пожела на сътрудниците си за новата 2024 година здраве и сполучливо осъществяване на дълга към хората и страната.

Той означи, че Движение за права и свободи взе участие градивно в процеса по сформиране на евроатлантическо болшинство и регистрира като задължения през 2024 година участие в Шенген и в еврозоната. 

Нашата страна се трансформира в полесражение, в което „ една тайфа самозвани маргинални антибългари “ си разрешават ежедневно да поругават националното достолепие на нашия народ, да лепят позора на нашите чела, да ни трансформират в нация за подбив и насмешка измежду всички останали. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на „ Възраждане “ Костадин Костадинов на откриването на зимната сесия на Народното събрание.

Лидерът на „ Възраждане “ изясни, че неговата парламентарна група ще наруши традицията при започване на сесията на Народното събрание политическите сили да открояват целите си, тъй като съгласно него България от няколко години насам се намира в изключителна обстановка. В последните няколко месеца и години ставаме очевидци на нападателна война против нас българите, против нашите национална памет, история, просвета и съзнание, счита той и посочи, че мотив за декларацията на „ Възраждане “ през днешния ден ще бъде поругаването на паметника на граф Игнатиев през вчерашния ден във Варна.

Целта е да се отстрани всичко, което нас българите ни лимитира от останалите нации и ни трансформира в неповторим народ със собствен принос в международната цивилизация, посочи Костадин Костадинов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР